10 dolog, amitől a partyarcok a hajukat tépik

Vágólapra másolva!
A Freee Magazin előző írásából megtudtuk, hogy mitől lesznek idegesek a dj-k, most pedig tíz olyan momentum is összeválogatásra került, amitől a közönség egyes érzékenyebb tagjai egy éjszaka alatt éveket tudnak öregedni.
Vágólapra másolva!

1. A bejárat. Idősebb buliegerek még emlékeznek azokra az időkre, amikor hosszú sorok kígyóztak a klub előtt. És amikor végre többórányi, térdig érő szélben való fagyoskodás után bejutsz a megaklubba, meglepődve tapasztalod, hogy az embereknek nyoma sincsen...

2. Ennek ellentettje, amikor a jószándékú, humanitárius tulaj - csupán azért, nehogy bárki is kimaradjon - a tökéletesen beharangozott buli estéjén boldog-boldogtalan előtt kitárja a kapukat. Ilyenkor nem számít, hogy a falon is emberek lógnak, a mennyezetről csöpög a pára, és még hideg víz sincs a mosdóban.

3. "Nem baj, nem számít, bent vagyunk! De mi az, mit hall fülem? Mi ez a ricsaj, csak nem electro? Fújj, megmondtam már ezerszer, hogy ezt a lagymatag f*st sosem fogom zenének tekinteni, azt sem tudom, hogy kell rá táncolni, és egyébként sem hozza be a cuccot!"

4. Nehéz megérteni, hogy lehet az, hogy a magára adó lemezlovas fejlődik a korral, zeneileg továbbhaladt, nem maradt meg a már három éve is dögunalmas hangzásnál. "Kinek kell az újdonság, amikor annyira jól elvagyok totál befordulva, magamban vicsorogva"?

5. A mega-giga-top dj külhonból leereszkedett közénk! Más nem számít, mert itt van Ő teljes életnagyságban! Belekezd a mester, és tolja és keni és zakatol, de a harmadik számnál már úgy teker, mintha két órája zenélne. És ez így folytatódik a szupersztár szettjének végéig. "Dehát a mixeken ő nem ilyen!"

6. Nézzünk szét egy kicsit a klubban, ha már a zene nem az igazi, hátha akad valaki, aki ma este értékelhetőt alakít. A jótékony félhomály mindenkinek jól áll, főleg akkor, ha már nem túlzottan vagyunk szomjasak. Ilyenkor jelennek meg a partihiénák, a nőnemű rablók, és állnak elő a legostobább trükkökkel. "Te figyiii, otthon hagytam a tárcámat, meghívsz egy italra?" (Az ital szó helyettesíthető bármiféle tudatmódosító szerrel.) Ha azonban anyagiakban hiányt szenvedünk, népszerűségünk hirtelen lecsökken, esetleg nullára redukálódik.

Fotó: Lars Behrendt

Elégedett tömeg a dortmundi Mayday-en

7. Kezd kissé betelni a hócipőnk, gyorsan valami ütőset! Csak kérnünk kellett, és máris megjelent három kétajtós kafferbivaly, kezdetben csendesen stírölve márkás napszemüvegünket. "Kell, vedd le!" - hangzik a nem túl bonyolult utasítás, és mivel csupán attól összeesnénk, ha ránk fújnának, jobban tesszük, ha engedelmeskedünk...

8. Dühödten járkálunk körbe a klubban "szabadidős tanácsadó" után kutakodva. Két órával ezelőtt, amikor még meg sem fordult a fejünkben a káros szenvedély gondolata, persze hatan is megkérdezték, nem kell-e ez-az. Most bezzeg egyet sem látunk közülük, sőt inkább minket támadnak be a szállóigévé vált mondatpárossal: "Tudsz ekit? Hol lesz after?"

9. Ilyenkor keverednek mellénk a Spigiboy-on nevelkedett nyeszlett, ámde annál nagyobb vehemenciával üzemelő világítórudas spytáncosok, az izzadó-bűzölgő romhalmazok, valamint a levakarhatatlan tapadógépek, akik egyfolytában osztják az észt, hisz világmegváltásra készülnek még ma este. El innen!

10. És amikor már úgy gondolod, minden rendben lesz, kifelé haladva rájössz, hogy a hangtechnika jótékony hatásaként úgysem fogod tudni álomra hajtani a fejed, hiszen a füled úgy zúg, hogy másnapig sem hagyja abba... Lehet, hogy mégis jöhet az after?

Freee Magazin