Kenguruember a Pálmaházban - nem jó

Vágólapra másolva!
Március 14-én a Nowsound Breaks egy alkalom erejéig visszatér az Olof Palme Házba, hogy nemzeti ünnepünk előestéjén egy vidám kis hepajjal szórakoztassa a breakbeat szabadságharcosait. Erká kapitány meghívására Nick Thayer Ausztráliából, Paul Arnold az Egyesült Királyságból, valamint Marvin, és TB-Gon a Révai közből indít támadást a hallójáratok ellen.
Vágólapra másolva!

A kenguruk földjéről származó Nick Thayer kölyökkorában még a gitárokat tépte, viszont már akkor is gyűjtögette a bakeliteket, így nem csoda, hogy mire betöltötte a tizennyolcat, több tini-rockbandában is megfordult. Ahogy az általában lenni szokott, Nick egy furcsa véletlen folytán egy házibuli alkalmi lemezlovasa lett, és innentől már egyenes út vezetett Melbourne különböző kis klubjainak dj-pultjaiba.

Nick kezdeti szárnypróbálgatásai után nem sokkal már az Out Of Order breakpartysorozat rezidenseként teszteltette saját szerzeményeit lelkes közönségével. Egy vájtfülű producer haverja, Bass Kleph unszolására bekopogtatott a Breaking Point kiadóhoz, ahol bár megveregették a vállát, mégsem történt különösebb előrelépés a karrierjében. Így a zenéi ismét az íróasztalfiók mélyére kerültek, de Thayer kitartásának és rámenősségének hála, első kiadványa, a Theme One végül meghódította előbb Ausztrália, majd a többi földrész brékközönségét.

Egyébként a szerzemény elterjedésének nagy lökést adott, hogy számtalan válogatáslemez mellett felkerült a Ministry Compilation Breaks 03 kiadványra is. Ez a lemez nemcsak a számnak, hanem Nicknek is meghozta a népszerűséget, kitört végre a melbourne-i klubok szűk falai közül, és körbeturnézhatta egész Ausztráliát.

Közben az Out Of Order sorozat szép csendben megszűnt, ám Thayernek mégsem volt oka szomorkodni, mert a Drummatic Twins Feeling Kinda Strange-ére készült remixét megjelentette a londoni Fingerlickin' kiadó, ráadásul még két másik rezidenciát is kapott a városban.

Az már csak hab volt a tortán, hogy az előbb említett remix azonnal felkerült Friendly Chew The Fat-válogatáslemezére. Ezt a remixet, több más Nick Thayer-szerzeménnyel együtt, ma már olyan nagy nevek csempészik be előszeretettel a lemezjátszótűk alá, mint Meat Katie, a Plump Dj's, vagy General Midi. Mindemellett Nick saját, heti rendszerességgel jelentkező adást indított a Triple RRR Radio-n. Közel fél évig sugárzott műsorában a helyi zenei tálentumok mellett a Prodigy, a The Streets, a Plump Dj's és a Boca45 is tiszteletét tette.

Forrás: [origo]

Nick Thayer kékben

Ausztrál hősünk azóta is folyamatosan gyártja a remixeket, közülük is kiemelkedik JDS Purple Monkey Funky-ja, amit hazájában már meg is jelentetett. Tervei közt szerepel még egy teljes szerzői album piacra dobása, valamint a Stanton Warriors Still Here-remixének megjelentetése is.

Addig bizony sok eukaliptusz megy le a koalák torkán, mert Nick jelenleg távol hazájától, a mi öreg kontinensünkön turnézik: az Egyesült Királyság mellett igyekszik egész Európát körbejárni. Ebből következik, hogy Budapest sem eshet ki a szórásból: a Nowsound Breaks vendégeként lép fel, a magyar breakbeatszcéna legnagyobb örömére.

Az est másik külföldi fellépőjét, Paul Arnoldot viszont már kevésbé kell bemutatni, hiszen sokadszor tett eleget a széria meghívásának. Annyit azért érdemes tudni róla dióhéjban, hogy ő alapította a Fat! kiadót, amely tavaly ünnepelte fennállásának nyolcadik évfordulóját. Valamint Paul szoktatta rá a breakbeat szerelmeseit arra, hogy zsírt rágni jó, vagyis útjára indította a Chew The Fat! partysorozatot, aminek még ma is ő a csúcsgóréja, ezzel párhuzamosan pedig a legendás The End-nek is a rezidense.

A Nowsound Breaks hagyományait szem előtt tartva a magyar vonalat Erká, Marvin, és TB Gon képviseli. A helyszín a hétköznapi időpontnak köszönhetően ismét az Olof Palme-ház lesz. A belépő elővételben 2000 forint (Trancwave, Deep, Underground, Akt Records), a helyszínen 2500, akik azonban ingyen szeretnének bejutni a buliba, nincs más dolguk, mint válaszolni a következő kérdésre: Ki állította össze a Chew the Fat! sorozat első darabját? Segítséget fenti cikkünkben találtok. A megfejtéseket a [email protected] címre várjuk, Nowsound tárggyal, március 14-én délig. A nyerteseket e-mailben értesítjük. A játékban a T-online munkatársai és hozzátartozóik nem vehetnek részt.

ozsolt