Bódító gyötrelem - új Depeche Mode-kislemez és -klip

Vágólapra másolva!
A Depeche Mode március tizenharmadikán, egy héttel a budapesti koncert előtt adja ki harmadik kislemezét a tavaly ősszel megjelentetett Playing the Angel albumról. A Suffer Well című számot maga Dave Gahan írta, s kislemezes kiadásán egy máshol meg nem jelent Mode-szám, illetve néhány exkluzív remix is helyet kap.
Vágólapra másolva!

Dave Gahan kerek perec megmondta az új album elkezdésekor, hogy ha nem vehet részt a számok elkészítésében, akkor inkább egyáltalán nem kér az új Depeche-ből. Persze ezt senki sem akarta (szerintünk ő sem), így örömmel adtak lehetőséget a sokat látott énekesnek.

A Playing the Angel-en három szám komponálásban vett részt: a sorban harmadik Suffer Well, a hetedik I Want It All és a nyolcadik Nothing's Impossible. A lemezhez tartozó kislemezek sorát a Precious nyitotta, még tavaly nyár végén, majd jött az A Pain That I'm Used To.

"A Suffer Well - pattogó ütemekkel, fülbemászó gitárpengetéssel - olyan zene, melyet ismeretlen tájak felfedezésére írtak, igazi scifi-fílinggel, egyben a hagyományos Mode-hangzás felidézésével" - írtuk ősszel a Playing the Angel harmadik felvételéről. Most Anton Corbijn forgatott klipet (tíz évvel legutóbbi DM-klipje után) a trackhez, mely sajátos, önironikus humorú videó lett.

Szerepel benne természetesen az egész zenekar, a menedzserük, Jonathan Kessler, sőt Dave felesége, Jennifer is. Martin és Andy pedig egy esküvői ruhakölcsönző kirakatbábujaként tűnik föl, mint menyasszony és vőlegénye. Gahan fokozatosan alakul át a klipben: először jóvágású férjnek tűnik, aki azonban egy óvatlan pillanatban leveszi jegygyűrűjét, majd betér egy helyre, ahonnan vagány napszemüvegben és talpig feketében jön ki. Az út túloldalán meglátja az angyal Jennifert, de nem jut át hozzá, mert az utcán autók száguldoznak, és az angyal pici csillagokká oszlik.

Aztán Dave-nek hirtelen vastag pajesza nő, szélviharba kerül, de beesik egy bárba, ahol egy ital után idiótán táncol egyedül a diszkógömb alatt, miközben egyre csak öregszik. Aztán újra az utcán meglátja társait a kirakatban, Martin énekel is, miközben elered a hó. Ekkorra már Dave-nek hosszú a haja, és járni is alig bír. Aztán egycsapásra visszaváltozik szerető férjjé, és már bent is ül az autóban, szerető felesége mellett.

Forrás: www.depeche-mode.com

A március tizenharmadikán (éppen egy héttel az első idei budapesti koncert előtt) megjelenő kislemezen rajta lesz a Better Days, mely máshol még nem jelent meg. Emellett kijön egy limitált példányszámú maxi is, melyen Narcotic Thrust, Metope és Tiga remixei lesznek. A Suffer Well klipje és a Better Days Basteroid keverte verziója pedig a kislemez DVD-kiadásán lesz látható és hallható.

Zubor Tamás