Csússz ki az apátiából! - standokon a januári Freee Magazin

Vágólapra másolva!
A szilveszter utáni apátiában a frissen megjelent Freee Magazint lapozgatva ismét visszaköltözhet a bugi a lábakba. Ez már a harmadik szám az új formátumban, és az első az új főszerkesztővel, Nagy Árpáddal.
Vágólapra másolva!

A címlapról Palotai néz ránk úgy, ahogy csak édesapja, a neves FIFA-játékvezető tudott egy-egy sárga lap kiosztásakor. A lapban terjedelmes interjút találunk a veterán Tilos-dj-vel, aki nemrégiben végrehajtott térdműtétje után sem hagyta el a közönséget - és persze magát sem. Játszott például a Freestylers novemberi koncertje után, akikkel szintén interjút közöl a lap.

Akárcsak Doc Scott-tal, a britek drum'n'bass-veteránjával is. Valdinger Gábor, Drumandbass.hu-főszerkesztő beszélgetéséből kiderül, hogy emberünk kedvenc városa: Budapest. A portrék közül kiemelkedik a Faithless-énekesnő és Dido-kuzin, Sister Blissről készült. Hogy a muzsika koradélutánig ordítson arról dj Slide tesz, aki tagja a Coronita aftercsapatának. Haranghy Orsi riportja egy ilyen afteros vasárnapot mutat be vele.

Londonban magyar dj-ket bemutató partysorozat indult Electro Roots néven, az első vendégek Jutasi és barátai voltak - ennek kapcsán készített velük-róluk riportot Vankó Annamária. Az újság persze megint hírekkel kezdődik, többek között az új Stúdió klubról szólóval. Egy másik pedig egy napfogyatkozással "spékelt", márciusban kezdődő törökországi psytrance-fesztiválról. Ezután a szokásos körkérdés azt firtatja, hogy drog-e az alkohol.

Kezdjük megszokni az új rovatokat: a hónap partylánya ezúttal a huszonkét éves Fenyvesi Nikoletta; az újabb Xx-akta (azaz dj-barátnő-rovat) Kühl Tamásról és feleségéről szól; a Dj-poronty ezúttal Grega három és fél éves kisfia, Márk; a Dj-lakban aztán Lauer kecójába pillanthatunk be.

Most sem marad el a drogokkal kapcsolatos fejtágítás. A Drogtan rovatban a körkérdésre csatolnak vissza, és a "politikailag korrekt" alkohol egészségügyileg nem feltétlenül üdvös hatásairól olvashatunk. A Szex és drogok rovat viszont a kokainnal foglalkozik; a drogok és a repülés fogalma nem áll túl messze egymástól, a Fly by Night pedig egészen Tokióig szárnyalt, hogy bemutassa az ottani éjszakát, Kühl és Chriss kalauzolásával.

A Kerekasztal a letölteni vagy nem letölteni ezer helyen és ezerszer körüljárt kérdését boncolgatja, most a zenekiadás területén dolgozók szemszögéből. A könyvajánló most az indiai Salman Rusdie Sátáni versek című botránykönyvével és Philip K. Dick közelmúltban megjelent Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című novelláskötetével foglakozik. A moziajánló meg a kis túlzással Ibiza-imidzsmozinak nevezhető Nesze neked Pete Tong-ot tárgyalja.

Forrás: [origo]

Sister Bliss: portréja kiemelkedik a lapból

Josh és Kömlődi Ferenc szokásos agymenései januárban is zúdulnak ránk az újságból. Josh a Divatguruban a télikabátokkal foglalkozik. Testőr nevű beauty rovata pedig talányos címmel ("Leszakadt fej" terápia) jelentkezik. Kömlődi egy általa elképzelt Macaképző-be kalauzol minket, és folytatja Digitális kultúra sorozatát, melyben ezúttal a jövő háborúiról értekezik; végül ír az aranylabdás Ronaldinhóról és társairól, azaz a Barcelona futballcsapatáról.

Az extrémsport rovat arról szól, hogy jégen is lehet Forma-1. A deszkákkal kapcsolatban, de már egy másik cikkben, az derül ki, hogy azok technosporteszközök. Miképp technoautó az e hónapban tesztelt Smart. A party.[origo].hu két oldalán pedig ezúttal a legújabb Ninja Tune-megjelenések kerülnek terítékre. A Freee híres mixalbumokat bemutató sorozata pedig a house-os Balance-kiadványokat veszi lajstromba.

(x)