Olvasnivaló: Freee Magazin-előfizetést nyertek

Vágólapra másolva!
Tíz év és a nyári menedzsment- és tulajdonosváltás után gyökeresen megújult a Freee Magazin a lap november ötödikén, szombaton megjelent számával. Az átalakulással a lap szélesebb közönség felé nyit, számos új rovatot (autó, szex, sport stb.) indított, ugyanakkor a korábbiak közül mindössze egy esett ki a lapból, de a formátum is más. Megvannak a 2006-os előfizetések nyertesei.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a lap belseje, hanem a külalakja is megváltozott: kisebb, követve a magazinkiadók trendjét, ami könnyebben kezelhetővé teszi, jobban lehet majd utaztatni, buszon olvasni.

A százoldalas újság továbbra is a hírek rovattal indul - öt oldalban. Majd következik egy új rovat, az XX-akták című, melyben a proghouse-dj Dandy mutatja be a nagyközönségnek a deadcode-os, hyperes Coyote barátnőjét. Aztán következik egy régi rovat, a körkérdés: most arról érdeklődnek a partyarcoktól, hogy mit olvasnának szívesen a Freee Magazinban.

Majd következnek a party.[origo].hu-hoz is közel álló szerzők oldalai. Haranghy Orsi az új kultúrarovatban ezúttal a Trafóba kalauzol, aztán pedig Hirschl Zsuzsanna könyvajánlóit olvashatjuk, Pszichoaktív irodalom alcímmel, Hunter S. Thompson örökbecsű Félelem és reszketés Las Vegasban-járól, illetve a Betépve című novelláskötetről.

Ezután ismét egy új rovatba botlunk, a Partylány-ba, melyet az amerikai Realdj.com magyarországi mutációjának bemutatása követ. Deszkák címmel találjuk a neves stylist és fotós és újságíró (stb.) Josh divatbemutató-képriportját, majd jön a háromoldalas Drogtan, ezúttal a marihuánáról. Ehhez kapcsolódik a szintén új rovat Szex és drogok - a sorozat első darabjai fordítások (egy amerikai párról szóló szövegekről van, akik elhatározták, hogy szisztematikusan kipróbálják a szexet öt kábítószer hatása alatt), de később várhatóan saját anyagokkal is jelentkezik a rovat.

A következő négy oldalon a Home Club november tizennyolcadikai vendégével, Steve Lawlerrel közölnek interjút, majd Josh "divatszempontú" agymenésébe merülhetünk el. Ezután újra Josh két oldalát találjuk, egy voltaképpeni beautyshopot, melyben különféle kenceficékről szól részletesen. A következő két oldalon dj Chriss otthonát leshetjük meg (új rovat: Dj-lak), majd Dandyvel deríthetjük föl a veszprémi éjszakát.

Haranghy Orsi négyoldalas Yonderboi-interjúját ugyanő ugyancsak négyoldalas Freee-szempontú Dance-történelme követi - a sorozat záródarabjaként. A Dj-poronty rovatban Bárány Attila csemetéjén csodálkozhatunk, majd a vitorlázásról és Kömlődi Ferenc jóvoltából a nemzetközi foci aktuális történéseiről olvashatunk. Szintén sportos téma a következő: Paksi Tímea kajakvilágbajnokot láthatjuk a Dokkban bulizni, és olvashatunk egy vele készült rövid interjút is.

Vadiúj rovat az autós is - először a Toyota Aygót tesztelik - és a külön stúdiós hírrovat a zenetechnikai újdsonságokkal. Ezt követően Kömlődi Ferenc folytatja elmélkedését napjaink digitális kultúrájáról, majd a party.[origo].hu két oldalán a Deák térnél nemrég nyílt új köztér Dorkandkozma-féle fényfestéséről olvashatunk riportot és nézhetünk szép fotókat.

A legendés mixalbumokat bemutató sorozatban ezúttal a Fabric kerül sorra, majd a lap végén jönnek a hagyományos, ám megújult rovatok: Partyles a partybeszámolóknak, Lemeztippek a lemezajánlóknak, a legvégén a programajánló, valamint egy új rovat a pletykáknak.