Befűtenek a Tűztéren!

Vágólapra másolva!
Háromnapos ünnepségsorozattal zárja első szezonját a ferencvárosi Tűzraktár belsőudvarán működő szórakozóhely, a Tűztér. A Se kép, se hang? fesztivál október huszadikától huszonkettedikéig, csütörtöktől szombatig tart. A sokrétű programban lesz zene, többek között saját, Ocho-dj-ink estje, Filmklub egész éjjel, vetítés a falakra, diázás a Tűztér első évéről, valamint a Tűzraktár színházi előadásai sem maradnak el. Tavasszal pedig folytatás következik.
Vágólapra másolva!

A Se kép, se hang? bulisorozat első, A Tor elnevezésű felvonásán, csütörtökön a party.[origo].hu rezidens dj-i tündökölnek a keverő mögött. Planktone, Oyle, Wilhelm és Garbo mellett a nyár folyamán a Tűztér mindkét pultja (bár- és dj-) mögött gyakran feltűnő, hadshotos német Steven játszik még, aki jó ideje Magyarországon él. A látványért a tervek szerint vj Default felel majd, őt ismerve könnyen lehet, hogy a "parketten" táncoló huszonegyedik századi arcokkal párhuzamosan hatvanas évekbeli fiatalok tipegnek a falra vetített képeken.

A második napon, pénteken a Menyegző ünnepe következik: Metha vezetésével a Tűztér rezidensei veszik át a lemezjátszókat. A falakra vj Boldeazy és az Urban Underground vetít képeket, többek között a Critical Mass biciklistüntetésről. A harmadik, befejező napon, a Születésnapon a Tilos Rádió emberei érkeznek szép számmal. Ott lesz például szerzőnk, Kanada Káosz, továbbá Pedro, Wamzer és Sinkó, a teljesség igénye nélkül. Ekkor az Eltévedt Fénycsóvák vj csapat vetít.

Két helyszínen játszanak a dj-k - a belső udvaron és a kisteremben -, lesznek filmvetítések egész éjszaka, emellett diákat is vetítenek a Tűztér első évéről. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a Tűzraktár színházteremben több műhely produkciója is látható a három nap alatt (többek között egy Macbeth-előadás szombat este), akkor megállapítható, hogy mozgalmas hétvége lesz a Tűzoltó utcai épületben.

"Háromnapos ünnepségsorozatot képzeltünk el, épp ezért a napok elnevezése is egy-egy ünnepet jelöl. Azt akarjuk üzenni ezzel, hogy most ugyan bezárunk, de lesz folytatás, amit az utolsó nap elkeresztelésével (A Születésnap) is jelzünk. Jövő tavasszal tehát ismét fellobban a láng". - tekint előre és nyújt reményt a törzsközönségnek Kocsis Balázs üzletvezető.