Drum'n'bass a kempingben, goatrance a réten - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A hétvége fő eseményének a soproni Volt fesztivál számít, de ezen kívül is tartanak figyelemre méltó elektronikus zenei programokat országszerte. Pénteken Baján, a Rising Sun fesztiválon a brit Seb Fontaine ad igényes house-t, a Hajógyári-szigeti Mokka Cukában a szintén brit Taishan breakezik, másnap pedig Tilos-party a Fantastic Four főszereplésével. Szombaton a Börzsönyben a goaklasszikus Man With No Name liveactezik, a dunaharaszti Duna kempingben a Nowsound drum'n'bass-partyján Fierce pörget, a Supersonicban hardcore- és technofesztivált rendeznek.
Vágólapra másolva!

A Volton partyszempontból pénteken a bristoli dramabások, vagyis Roni Size és mc Dynamite, a számos partyslágert jegyző Stereo Mc's, a legjobb magyar hiphopformáció, a Belga, a nemzetközi hírű Anima Sound System, az "Öreg", azaz Palotai Zsolt, az populárelektrót adó Neo, a lassú acidrockkal operáló Colorstar, a balkánias és technoid Deladap, illetve Brazilectro Soundsystem fellépése az érdekes.

Másnap főként a Thievery Corporation koncertjét várjuk, de ott lesz a technós Funk D'Void, a brit break-sztár Adam Freeland és a Depeche Mode-os Andy Fletcher menedzselte női elektrozenekar, a Client is.

Pénteken a bajai Petőfi-szigeten lévő The Rising Sun Festival partyarénájában a brit Seb Fontaine pörget house-t, míg másnap a Szikla Sörkert-teraszon Openair Freeparty Night - Bajai Halfőzés, Magyar dj-k fesztiválján három helyszínen vagy két tucat hazai lemezlovas és zenész játszik: többek között Chriss, Kühl, Karányi, Budai, Newl, Grega, Palotai, Longman...

Visszaugorva péntekre: a Hajógyárin, a Mokka Cukában ismét a breakbeates Hypnosisra mehetünk. Ezúttal a kínai-svéd-brit kötődésű és származású (egyik szülője kínai, a másik svéd, de ő már Londonban született és ma is ott él) Taishan főszereplésével.

Szombaton az Avatar és a Buborék Brigád újabb goaklasszikust hoz Magyarországra, mégpedig a Man With No Name-et. A börzsönyi Békás-réten két helyszínt alakítanak ki; a chill-részen három liveactet is láthatunk-hallhatunk: Kalumetet, a Turbopauzát és a Pupilla Projektet.

A Kashmirban pénteken a Neorave csapat The History of Techno partyján négy lemezlovas (Babymoon, Enok, Blasternox, Scsi) játszik kemény technót, míg másnap ugyanitt a Dirtybass találkozik a Nightmare-rel; többek között három osztrák dj (Track, Börnah, Dorian Hunter) és egy mc (Nino) közreműködésével.

Szintén szombaton: a Nowsound új helyszínt próbál ki, mégpedig a dunaharaszti Duna kempinget. A feltehetőleg erős drum'n'bassekkel pörgetett bulin a brit Fierce lesz a fő attrakció, de megjelenik a pult mögött a szervező részéről Midlow (Skeammel közösen), illetve Jade és Matt-U és Ren is. Ide kétezer forint a belépő elővételben, míg a helyszínen ugyanez egy ötszázassal többe kerül.

Dj Fierce - fotó: Deejays.cz

Ugyanekkor az óbudai ősklubban, a Supersonicban Explosion '05 - Electronic Music Festival néven tartanak seregszemlét. A népes fellépőseregből Coreflooron nyomuló, amerikai Lenny Dee-t és a rengeteg osztrákot (Hell'oh, Xt Noise, Tshwest, Ryc, Noizekiller, Codec), az Extreme Area részen feltűnő szintén amerikai Thaliumot és a szintén "sógor" Letzfetzt, illetve az ugyancsak ausztriai, de már a Techno Area részen hallható Ultrashallt, Robby B-t és Mathy Speedet érdemes kiemelni. Mindemellett lesz egy szabadtéri chillout is, többek között a minimalheadzes-tilosos Isuval és Téglával, valamint Gabriel Lehr technoliveactjével.