Hétvégi partyajánló: Brunótól Tiëstóig

Vágólapra másolva!
Háromnapos víkend, (újfent) itt a jó idő - nem is kell csalódnunk a hétvégi kínálatban. Meat Katie, Pete Brooks, Lee Coombs, Exzakt, Cursor Miner, Xplorer, Soundhog, Keb Darge, Bruno, Bailey, Mu-Ziq aka Mike Paradinas és a hab a torta vasárnapi szeletén: Tiësto.
Vágólapra másolva!

Kezdjük egy győri eseménnyel, mintegy afeletti örömünkben, hogy végre nem csak Budapestet láthatja egy idelátogató külföldi breaker. Meat Katie az illető, aki az Ikrényi-tó partyján fekvő, frissen átalakított The Beach nevű helyen fog játszani péntek éjjel. Ott lesz még egy-egy dj a három szevező csapatból: Sikztah (Mecca), Grasshop (Breakbeat.hu) és Mario (Deepsound).

Jóval közelebb a fővároshoz, a gödöllői Club Playben Magic Wizzards cégér alatt fog futni egy ütős technobuli. Akik ütni készülnek: az osztrák Pete Brooks, a bécsi Gazometerből, valamint Rurie, Andy Weed, Retroboii és a házigazda Tégla.

A Citadella, ha esetleg még nem látott volna break-hiphop-partyt, most megkapja: a Swatch This!-re eljön Lee Coombs a Finger Lickin'-től, továbbá a Roots Manuvából ismert dj Mk. Előttük-utánuk Tb Gon és Marvin, illetve Cadik, Mango, Zeek és Sena fog zenélni-szövegelni.

Ismét különleges programot hozott össze az Electrobass Pimps a Süss Fel Napba. Az amerikai dj Exzakt és a brit Cursor Miner játssza majd a főszerepet (utóbbi egyenesen élőben), de ott lesz Isu, Marvin és Morgontz is, vélhetően szintén koszos elektrókkal felszerelkezve.

A Circus Maximus klubsorozata újabb különkiadásához érkezett, ezúttal a német Xplorerrel dobják fel saját lineupjukat (úgymint Sp, Scinetyc, Axel). Mindez az Üllői úti Kashmir Undergroundban.

Töretlenül igyekszik népszerűsíteni a bootleget a Subbacultha - elannyira, hogy a Bootleg-balhé újabb felvonása a hajógyári-szigeti Mokka Cukában lesz, ingyenesen. Vendég a "bárdolatlan walesi", dj Soundhog. Itthonról Freekadella, Barkács és Ezermaster lép fel, de ez ne tévesszen meg senkit, valójában az egyaránt tilosos Pedróról, Naftáról és Suefóról van szó. Ugyanitt másnap Bomb the Jazz, a funk skót nagymesterével, Keb Darge úrral. Közreműködik Don Leon és Kő, Kanadakáosz, Sanyi, Suhaid és - szaxofonon - Vázsonyi János. Vasárnap pedig Rewind Special aka Summer on the Run One ingyenes partyn a brit Breakfastaz lesz Palotai és Cadik vendége.

Lássuk tehát a szombati eseményeket, például az aktuális I Love Deepet, amelyet ugyebár már az óbudai Home Clubban rendeznek. Ibiza egyik ősi lemezlovasa, a néhány éve már nálunk is bizonyított Bruno teszi tisztetetét, de ne feledkezzünk el a mieinkről sem: Budai, Dandy, Madox, Tom-a-Hawk, Flashdown, Zoltán és Decay teszi fel a deephouse-okat.

A Vigadó téri Pachában eközben dobbasszus fog szólni, a Bladerunanz a metalheadzes Baileyt és mc Lowquit hozza el, nem szólva a Palotai, Bal, Stealth, Sizenine kvartettről. Újdonság a brigád eddigi eseményeihez képest, hogy lesz egy "Electronica Room", ahol a warpos Mu-Ziq aka Mike Paradinas, illetve Kevin, Mesterházy és Pipedome ügyködik.

Még mindig szombat: az A38 állóhajón Francia Saláta 03, ami ez esetben a brazil származású, Franciaországban élő énekeső, Bia, valamint az Elsa Valle formáció produkcióját takarja. "A triphoposított bossanova találkozása a dzsesszesített forró rumbával" - áll a hivatalos ajánlóban, s ehhez nem is tennénk hozzá semmit.

Fotó: Molnár Balázs

Ugyanekkor a kecskeméti lovastanyán Jeti a zűrben, ahol a környezet és a természet mellett már délutántól néhány legalábbis jól hangzó zenei produkciót is élvezhetünk: például a Fluid Electronics és a Punjab Kabab House lassúdad liveactjeit, a Protoplazma Psysoundsystem ropogós progpsy-ütemeit, dj Stevent, a német "Schnauzert" és Oylét, a party.[origo].hu és a Protoneon dj-ét.

A hétvégén nyit a siófoki Palace, mint sejthető, meglehetősen nagyszabású eseménnyel. Szombaton Sterbinszky, Budai, Lauer, Toto Jr. és Lukácsi zenél, vasárnap pedig maga a holland trance-fejedelem, Tiësto, illetve Newl, Tommyboy, újra Sterbinszky és Shane54 áll a pultban.

Csütörtök óta zajlik, egészen vasárnapig Minimum Összművészeti Fesztivál, melynek zárása az utolsó estén egy kéttermes partyt adnak Sputnik néven, többek között a minimalheadzes Isuval, a frankhegyes-dorkandkozmás Dorkkal, Karamellel, a Cematurbo live-jával, illetve Reakthorral, Mesterházyval.

Egyéb információk és még több buli a Partytárban!