Vágólapra másolva!
Nemzetközi sztárok részvételével és új énekesnővel, a tizenkilenc éves Kása Julival, de Prieger Szabolcs nélkül indult nyolcállomásos koncertkörútjára a magyar elektronikus zenei élet emblematikus csapata, az Anima Sound System.
Vágólapra másolva!

Németh Juci októberi távozása után újra konfliktusról hallani az Anima Sound System (ASS) háza tájáról. A zenekar koncertturnéra indult, készül az új album, amely kora tavaszra várható, de januárban már jön a klip és az új album egyik maxija is.

Mindez azonban az együttes alapítótagja, Prieger Szabolcs nélkül zajlik, aki november végén határozta el, hogy nem tart a zenekarral. "Az Anima az életem része, ezért nem akarok végleges szakításról beszélni, részemről az ajtó nyitva áll. Szerintem felelőtlenség egy mégoly profi mc-vel, mint az angol Jaz Thompson, végigcsinálni egy Anima-turnét, mert ez azt is jelentené, hogy olyan húzószámok, mint a Hajnal volt, a 68 vagy az Igaz szerelem kimaradna a műsorból" - mondta el a party.[origo].hu-nak Prieger Szabolcs.

Azóta az együttes megtalálta új énekesnőjét, a tizenkilenc éves Kása Juli személyében. "Őt ráadásul egyáltalán nem ismerem"- kommentálja ezt a fiatalabb Prieger. "A konfliktus egyébként Juci kiválásával kezdődött. Szerettem volna kompromisszumos megoldást találni, de a zenekar többsége másként gondolta." Szabolcsnak sok új ötlete van, de ezek nem fértek bele az új album koncepciójába, ezért - mint mondja - új projektben gondolkozik. Ez még kezdeti stádiumban van, így erről érdemben csak januárban szeretne beszélni.

"A munka ott van, ahol zenekar dolgozik, ebben Szabolcs hónapok óta nem vesz részt. Így arról sem tudhat, hogy a régi számokat is játsszuk a koncerteken, és az új énekesnőt is ezért nem ismerheti. Különben nem szerencsés, hogy saját projektjét reklámozza, miközben a zenekar pörög" - fejti ki véleményét Prieger Zsolt, az ASS vezetője. Az élet persze nem áll meg, az együttes túl van már néhány sikeres koncerten.

Forrás: MTI