Eszement fesztivál a Szelidi-tónál

Vágólapra másolva!
Két nyári zenei rendezvény szervezője összefogott, idén együtt rendezik meg az immár Eszement Szelidi-tó Fesztivált az alföldi tavacska mellett. A hétfőn kezdődő esemény több stílusban, hat helyszínen zajlik - mondhatni, jelentős tényező a hazai fesztiválpiacon.
Vágólapra másolva!

A Szelidi-tó Kalocsa közelében, Dunapataj mellett található. Barátságos, úszásra és a pancsolás egyéb formáira - beleértve a vízisportokat - egyaránt alkalmas állóvíz, mellette, illetve a közelében több kempinggel és panzióval. Partján hétfőtől szombatig hat helyszínen fog szólni a zene.

A nagyszínpad szerdától szombatig működik, s itt nem az elektronikus zenéé a főszerep, bár úgy éjféltől rendre dj-k veszik majd át a terepet. Előttük népszerű "fesztzenekarok" lépnek fel, többek között a Ladánybene 27, a Freshfabrik, a Tankcsapda, a Zanzibar, de utolsó este lesz Anima Sound System-koncert is.

A többi színpadot szinte végig az elektronika uralja. Kezdjük a Hungarian Hiphop Camppel, amely, mint nevéből is kiderül, voltaképpen állam lesz az államban. Programja minden nap este hatkor kezdődik egy beszélgetéssel (témák: tehetségkutatás, graffiti stb.), aztán filmvetítés következik, majd fellép az irányzat hazai élvonala, dj Györemixtől mc Senán át a Vinyl Warriorsig.

A Tilos rádió sátrában pénteken drum'n'bass-estet tartanak, többek között Longman és Bratwa (Tatctile), Reza (Exile Soundz) és Scynetic (Circus Maximus) tördeli az ütemeket. Másnap kizárólag Tilos-lemezlovasok játszanak, így a Chi főnöke, Naga, vagy a mostanában ritkábban hallható Titusz.

A Psychedelic Stage ugyancsak a hétvégén élénkül meg. A péntekért a Protoplazma felel, a csapat több élő produkció (például Kalumet, Solar Technic Alliance, BTOM) mellett egy sor dj-t visz magával. Így ott lesz a kongás Fatoo-val együtt zenélő Era, Oyle, Gena, Görgő. Szombaton a svájci Psypilot live, a francia L'Elf, a bolgár PTR és a holland Psychic OM mellett fellép Mood, Radzsa és Fraser.

Forrás: [origo]
A táj

Egy jó partyról nem hiányozhat egy olyan hely, ahol a legnagyobb buli idején lazítani lehet. A chilloutban pénteken az Ugzin Űver, Szilvási Ferenc, José és mások keze alól szólnak könnyedebb muzsikák, míg másnap Jansky, Kalumet, Era, sőt az inkább house-bulikból ismert Garfield és James Cole is besegít.

A fesztivál egyik különlegessége a Szelídítő nevű helyszín, amelyhez nem szükséges belépőjegy, karszalag: mindenki számára ingyenesen látogatható, szerdától szombatig. A program: délután két órától négyig népzene, néptánc, gasztronómia, borászat, később pedig koncertek. Néhány név a sok közül: Ludditák, Malacka és a Tahó, M.É.Z., Ez a Divat.

A szervezők állítják, napközben sem hagyják unatkozni a közönséget, amely csocsóval, sport- és szépségversenyekkel, vetélkedőkkel ütheti el az időt. A napijegyek elővételben 2500, a bejáratnál 3000 forintba kerülnek, a hetijegyek ára 6000, illetve 7000 forint - amely tartalmazza a sátorozási lehetőséget és a strandbelépőt. Részletes program és minden egyéb információ a fesztivál honlapján.