Óriási homokvár épül a gyermeknapra

Vágólapra másolva!
Országszerte változatos programok várják a gyermeket az egész országban jövő vasárnap, még egy óriási homokvár is épül a Kossuth téren gyermeknapra. A Parlament parkolójába, mintegy 80 billenős autó szállítja azt a 400 köbméternyi homokot, ami az óriási várépítő verseny alapanyaga lesz. A homokdombon kívül gólyalábasok, arcfestők, kézművesek és nagy kivetítőn rajz és diafilmek várják a gyerekeket és szüleiket a Parlament előtt.
Vágólapra másolva!

Az ország 17 pontján, ahova ezen a napon ingyenesen utazhatnak a gyermekek és kísérőik, egy-egy minisztérium közreműködésével, izgalmas, érdekes, a gyermekek szórakoztatásról gondoskodó programokat szerveznek. A MÁV és a Volán járatait gyermekek és kísérőik a gyermeknapon ingyen használhatják és a kormány erre kéri fel a helyi járatokat üzemeltető szolgáltatókat is.

Forrás: MTI

Veszprémben, Szombathelyen, Pécsett, Dorogon, Szolnokon, Miskolcon és Orosházán Internet-sátorban várják a számítástechnika iránt érdeklődőket, a világhálóról letölthető játékprogramokkal. A Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok lehetővé teszik, hogy a fiatalok ellátogathassanak a vadasparkokba, megismerkedhessenek a halászat fortélyaival, barátkozhassanak a lovakkal, illetve ha erre támad kedvük, a szülőkkel együtt sétakocsikázhassanak.

Több helyen egy-egy vidéki múzeum települ ki a város valamelyik parkjába, illetve a múzem kertjében szerveznek alkalmi bemutatókat, ügyességi-, interaktív játékokat. Mesesarok, középkori játékok, történeti játszóház, makett- és modellkészítés, működő kovács és kézműves műhely színesíti majd a programokat. Nem hiányoznak a mézeskalácssütők, fazekasok, fafaragók sem a helyi rendezvényekről. Szinte mindenütt rendeznek aszfaltrajz-versenyeket.

Szombathelyen, Szegeden és Kecskeméten harci járművekkel, például tankokkal ismerkedhetnek az ifjú érdeklődők és meg is tekinthetik a híradókból ismert eszközöket belülről. Másutt a tűzoltóság, határőrség, katasztrófavédelem eszközeit próbálhatják ki, illetve nézhetik meg közelebbről a gyerekek.

Ajánlat:

Metálos plüssmaci, lufival - riport
Magányosan a sárkányok közt
Városliget, Tél-Nyár, 1-0.
Balatoni hajózás
Elmarad a Love Parade