Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Szereti ön Brahmsot?
(amerikai-francia film)

Paula Tessier, a szép és kedves, negyvenes éveiben járó párizsi nő öt éve él együtt Roger Demaresttel, aki ragaszkodik a függetlenségéhez és nem akar nősülni. Az ok, hogy Roger nem tud ellenállni a kísértésnek: vagyis a szép, fiatal nőknek. Philip Van der Besh, a gazdag és jóképű amerikai fiú egy ügyvédi irodában dolgozik Párizsban. A véletlen összehozza Paulával, aki azonnal felkelti a fiú érdeklődését. Egy hétvégén, amikor Roger megint magára hagyja Paulát egy újabb csinos kis "baba" miatt, az asszony nem tud ellenállni Philip szenvedélyes udvarlásának. Csakhogy a környezetük, amely szemet huny a szoknyavadász Roger kalandjai fölött, elítéli a fiatal férfi és a nála idősebb nő szerelmét.

21:50, hétfő (december 24.), DUNA Televízió

Pinocchio
(amerikai-angol-német mesefilm)

Pinocchio az életre kelt, varázslatos fabábú és legjobb barátja, Lampwick, egy napon elhatározzák, hogy meglógnak az unalmas iskolai órákról, és helyette megnézik Madame Flambeu vándor cirkuszát. A számos lenyűgöző attrakció megtekintése után izgalmas felfedezést tesznek, mikor megtudják, hogy Madame Flambeu birtokában van a csodálatos életelixir, mely minden betegséget meggyógyít. Minden bátorságukat összeszedik, hogy a szert megkaparintsák és a beteg Geppetto-t, Pinocchio apját, meggyógyítsák. Az életelixírtől azonban Geppetto nem meggyógyul, hanem eleven fabábúvá változik.

15:00, kedd (december 25.), TV2

Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van
(amerikai vígjáték)

Daniel Hillarddot egyszerre több csapás is sújtja. Addig rajzfilmfiguráknak kölcsönözte a hangját, szinkronszínészként kereste a kenyerét és most váratlanul elveszti az állását. Ez még nem minden, felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen, Daniel elveszti mind a két gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég, és őrült tervet sző: középkorú özvegyasszonynak adja ki magát, és Mrs Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina elindul.

19:55, szerda (december 26.), RTL Klub

Dávid király
(amerikai film)

Saul királytól elfordult az Úr. Samuel próféta az Úr által Davidot nevezte meg Izrael vezetőjének. David miután megmentette Góliáttól és a filiszteusoktól Izrael népét Saul udvarába vette és hozzáadta lányát. Később azonban féltve hatalmát és királyságát ellene fordult és elüldözte. David 6 évig bujdosott, majd a filiszteusoknál talált menedéket. Saul nem nyugodott meg akarta ölni, ám a filiszteusokkal vívott csatában Izrael fiai vesztek oda, Saul fia Jonathan és maga Saul. Ettől kezdve David lett Izrael királya.

23:40, csütörtök (december 27.), TV2

Mindent anyámról
(spanyol film)

Egy görög mondás szerint csak azok a nők látnak tisztán, akiknek könny áztatta a szemét. Manuelára nem igaz ez a mondás. Azon az estén, mikor egy autó halálra gázolja Estebant, a fiát, Manuela minden könnyét kisírja. S ahelyett, hogy tisztábban látna, a jelen és a jövő teljesen összekuszálódik benne.
Fia egy hátrahagyott naplóban az alábbiakat olvassa: "Tegnap anyám egy fényképet mutatott nekem. A fele hiányzott. Ügy érzem, az életemből is hiányzik ez a rész." Az apjáról volt szó. Mauela sosem beszélt róla fiának, nehéz lett volna megmagyarázni, hogy a férfinek nagyobb mellei vannak, mint neki, és hogy Lolának hívják. A hallgatás, mint egy szörnyű bűn, ügy nehezedik vállaira. Elhatározza, hogy megkeresi Lolát, hogy elmondja neki, hogy volt egy fiuk, aki már halott.

20:00, péntek (december 28.), HBO