Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Új őrület: hangyatartás háziállatként

Vágólapra másolva!
Németországban újabban a hangyákat nem irtják, hanem saját örömükre tartják az emberek: sokak szerint egy újonnan behozott törvény hatására, amely megtiltja a hangyák fészkének megrongálását vagy elpusztását a vadonban és kertekben egyaránt.
Vágólapra másolva!

Forrás: Humboldt State UniversityA bizarr hobbi egy ebben a hónapban Nürnbergben megtartott négynapos vásáron csúcsosodott ki. Az Interzoo 2004-es elnevezésű kisállat-kiállítás és -vásár fő attrakciói ebben az évben ugyanis a hangyák voltak. A vásár több mint 1100 kiállítót és vásárlót vonzott, többnyire Németországból, de voltak érdeklődők Olaszországból, Amerikából és Kínából is.

A németek azóta érdeklődnek ilyen lelkesen a hangyák tartása iránt, mióta a törvény bünteti a hangyabolyok megsemmisítését. A vásárban olyan terráriumokat mutattak be, amelyek elég nagyok voltak ahhoz, hogy egész hangyakolóniákat szállásoljanak el benne, de még elférnek egy nappali kávézóasztalán.

Berlinben létezik egy külön hangyatartásra specializálódott kisállat-kereskedés.
"Az emberek rájöttek, hogy háziállat nem csak a kutya vagy macska vagy hal lehet" - mondta Martin Sebesta, a berlini Hangyabolt tulajdonosa. "A hangyákat sokkal könnyebb tartani: nem esznek túl sokat, nem zajosak, nagyon tiszták, és ami a legjobb, elbűvölő teremtmények. Azt hiszem, senki nem tud ellenállni annak, hogy a hangyákat munka közben figyelje. Az ember azt hiszi, csak tíz perce figyeli sürgölődésüket, és közben kiderülhet, hogy pár óra is elment."

Sebesta majdnem 30 hangyafajt kínál üzletében, amelyeket természetesen kolóniában értékesít.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről