Iman megválik a gyémántoktól

Vágólapra másolva!
David Bowie felesége, a szomáliai származású szupermodell Iman megvált a De Beers ékszerforgalmazó cégtől, nem lesz többé a cég arca és képviselője. Szerződése múlt hónapban járt le, és nem szándékszik megújítani egyik fél sem.
Vágólapra másolva!

A hírt a legnagyobb örömmel a londoni székhelyű Survival International nonprofit jótékonysági intézmény fogadta, amely évek óta harcol a busmanok jogaiért. Szerintük a busmanokat azért telepítették a botswanai Közép-Kalahari rezervátumba, hogy addigi lakhelyük területén gyémántot bányászhassanak. Mielőtt a De Beers butik megnyílt volna 2001-ben a londoni Piccadillyn, a csoportosulás egy busman asszony fotóját ragasztotta Iman reklámplakátja fölé ezzel a felirattal: A busmanok nem élnek örökké!
- Nagyon örülünk, hogy Iman nem fogja többé képviselni az ékszerforgalmazó céget -nyilatkozta a nonprofit szervezet képviselője.

A De Beers cég tagadja, hogy bármi köze is lenne az ellenkampánynak Iman szerződésének megszüntetéshez. A legtöbb divatcég nem alkalmaz egyetlen hírességet hosszú időn keresztül. Iman azt nyilatkozta, hogy szerinte sincs semmi köze a busmanok ügyének az együttműködés végéhez, és mielőtt elvállalta volna a képviseletet, alaposan tanulmányozta a helyzetet.