Iman nem vásárol luxusholmit kislányának

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

- Igyekszem, hogy a lányom, Alexandria-Zahra egy teljesen normális kislány életét élje. Már így is sokkal több megadatott neki, mint másoknak. És minek hordjon egy gyermek Burberry ruhákat? - nyilatkozta a világ első sötét bőrű modellje a New York Daily News riporterének, aki megkérdezte, hogy mikor engedi majd lányának, hogy luxusholmikat viseljen. - Majd amikor már saját maga is meg tudja venni azokat - válaszolta.

Iman Abdul Najid 1955. július 25-én született Szomáliában. Diplomata édesapjának köszönhetően gyermekkorától kezdve rengeteget utazott a világban. A család Egyiptomban élt, majd Iman Kenyába költözött, hogy politikatudományt tanuljon a Nairobi Egyetemen. 1975-ben Petr Beard fotográfus ajánlotta neki a modellkedést, és készített a lányról egy fényképsorozatot. Iman az ebből kapott pénzből akarta finanszírozni tanulmányait. Az Egyesült Államokba utazott, ahol pár éven belül fényes karriert futott be. Színésznőként is ért el kisebb sikereket.

1977-ben feleségül ment Spencer Haywood amerikai baseballcsillaghoz. Házasságukból egy gyermek született, Zulekah. Miután elváltak Iman megismerkedett David Bowie zenésszel, akitől 2000. augusztus 15-én gyermeket szült.

Korábban
David Bowie és felesége első közös gyerekét várja
Madonna újra gyermeket vár

Ajánlat
Iman honlapja
Dawid Bowie honlapja

Fórumajánló: Meddig virágoznak a szupermodellek?