A robotporszívótól a szusi-asztalig

Vágólapra másolva!
Hogyan készül egy szusi asztal, vagy mennyire intelligens a robotporszívó? Különös, néha már-már groteszk ötleteket mutatunk be a design világából.
Vágólapra másolva!

Szusi asztal

Chris Hill angol formatervező a Mandy Hands asztalkát meglehetősen látványos módon állította össze, mégpedig a következőképpen: a Perspex plasztik lapot felmelegítette, aztán néhány ember gyorsan száz és száz bambusz rudacskát illesztett a leendő asztallapba. Öt perc - és a százlábú szusi-asztal máris készen állt.


Forrás: HomeGardenForrás: HomeGarden



Nőiesen ragyogó

A tartalom és a forma szoros összefüggésének példája a Barbara Sordina alkotta Nina modell: a nőiesen gömbölyded alak méltó keret a lényeg, a fény kiemelésére. A lámpa anyaga cold glass üveg.

Az élet apróságai

A Seventh Sense stúdió bátor gondolása, Luigi - mellékállásban merőkanál-tartó - könnyedén és őszinte lelkesedéssel végzi a kettős munkát - példát lehetne venni róla.

Forrás: HomeGardenForrás: HomeGarden


Micromacro

Muránói üveg óriásváza fémkeretbe szorítva. Gyönyörű, izgató, titokzatos - ki-ki eldöntheti, mire is használja.


Bohókás formák

Ron Arad nem tagadja meg önmagát: Loop Loop fotelje a tőle megszokott meghökkentő formát hozza. A fotel a Münchenben tavaly megnyílt Pinakothek der Moderne galéria egyik kiállított darabja volt.

Forrás: HomeGardenForrás: HomeGarden


Nem kérdez, csak porszívózik

Az LG Electronics a közelmúltban dobta piacra a Roboking elnevezésű robot porszívót, amely kiszámítja a leghatékonyabb mozgásokat, automatikusan felismeri és elkerüli az ütközéssel vagy leeséssel járó veszélyforrásokat (falak, sarkok, huzalok, akadályok). A porszívózás végeztével a beépített csepptöltő automatikusan a helyére vezeti a gépet. A robot időzítő funkcióval is el van látva, így az előre beállított időben elvégzi a munkát akkor is, ha senki nincs otthon.