Szereljük fel új konyhánkat!

Vágólapra másolva!
Manapság egyre többen laknak albérletben, vagy éppen most költöznek saját lakásba. Tanácsainkkal szeretnénk segíteni az új lakás felszerelését, és tippeket adunk a háztartási készülékek gazdaságos használatához is.
Vágólapra másolva!

Új háztartásodat nem kell feltétlenül mindennel felszerelned ahhoz, hogy működőképes legyen. Kövesd a következő listát, mely azon eszközöket tartalmazza, melyekkel megkönnyítheted mindennapjaidat és kényelmessé teheted életed.

Hűtőszekrény. A legideálisabb, ha olyan lakást bérelsz, vásárolsz, mely már eleve rendelkezik hűtőszekrénnyel. De akkor sem kell kétségbeesni, ha új hűtőt kell venned, hiszen egy kisméretű hűtő egyfiókos fagyasztóval is elég ahhoz, hogy édesanyád főztjét és mirelit ételeket raktározz benne. Figyelj arra, hogy csak annyi ideig tartsd nyitva a hűtőszekrényt, amíg szükséges. A beáramló meleg levegő nemcsak az ételek megromlását okozhatja, hanem több energiafelhasználásra is készteti a készüléket, hogy ismét lehűtse magát. Ezért az italokat és gyakran használt tételeket tartsd az ajtóban, hogy gyorsabban hozzáférhess.

Forrás: [origo]


Alufólia. Alkalmas a hűtőben tárolt étel letakarására és alátétként a koszos edényekhez.

Mikrohullámú sütő. Ez az egyik legfontosabb készülék manapság a háztartásban; optimális fagyasztott ételek gyors kiengedéséhez és a maradékok felmelegítéséhez is. Ezzel olcsóbban tudsz meleg ételhez jutni, mivel kevesebb energiát fogyaszt, mintha sütőbe tennéd az ételt.

Műanyag ételtárolók. Megveheted olcsó változatát, vagy használj üres joghurt- és jégkrémdobozokat.

Egy lábas és egy serpenyő. Ezzel a két edénnyel már mindenfajta ételt el tudsz készíteni akkor is, ha nem vagy konyhatündér. Nem kell a legdrágábbat megvenned, csak arra figyelj, hogy vastag alja legyen, hogy sokáig bírja a megpróbáltatásokat. Lehetőleg akkora edényt vegyél, mely teljesen lefedi a főzőlapot, és az edényeket is mindig fedd le, hogy energiát takaríts meg. Ha fedő nélkül főzöl, az energia 30 százalékát elpocsékolod. Főzéshez minél kevesebb vizet használj. Zöldségek vagy krumpli főzéséhez például csak 1/4 és 1/8 liter közötti vízmennyiség szükséges.