Ajándék plüssmacik a patyolatban

Vágólapra másolva!
Ha plüssállatokat adunk ajándékba, akkor érdemes felkészíteni a macikat, nyulakat és malackákat a rájuk váró "kiképzésre". Egy alapos mosás könnyedén eltávolítja a piszkot, a vegyi anyagokat, a gyártásból, szállításból és raktározásból származó maradványokat, valamint a poratkákat is a plüssállatkákból.
Vágólapra másolva!

A legbiztosabb és higiénikus módszer, ha mosógépbe tesszük a plüssállatot, mielőtt átadnánk gyermekünknek. A poratkák ellen ajánlatos az új és régi játékokat legalább egyszer a hűtőbe tenni egy fél órára, a hidegben ugyanis kimúlnak a kórokozók.

A természetes anyagokból - pamut vagy gyapjú - készült plüssállatoknak meg kell felelniük az európai előírásoknak függetlenül attól, hogy tűzbiztosak-e. A jó minőségű plüssállatkáknak moshatónak kell lenniük, melyet a címkén található jelölés alapján ellenőrizhetünk.

A plüssállat gyakran a gyermekkori emlékek legfontosabb darabja. Hozzá bújnak, rágják a kisgyerekek, vele alszanak, és a persze sehova se mennek a kedvencük nélkül. Az alapos és rendszeres mosás garantálja, hogy kis tulajdonosa sokáig megtarthassa kedvenc maciját, babáját.