Újabb izgalmas krimi vár rád!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Réz és Társa kiadó május végén indította útjára három kötettel a Vörös-fekete Könyveket. A sorozatban női szerzők elsődlegesen bűnügyi témájú regényei jelennek meg. (Nemritkán a regényírón kívül a nyomozó is nő, az áldozatokról nem is beszélve.) A vörös-fekete regények jellegzetessége, hogy a bűnügyi szál mellett nagyon erőteljesen megrajzolt a történések társadalmi környezete. Különlegességük az is, hogy furcsa, olykor egyenesen bizarr lélektani helyzeteket írnak le. Szégyenlősnek semmiképp nem nevezhetők, hiszen roppant nyíltan és bátran foglalkoznak olyan kérdésekkel, mint a férfi-női szerepek változása, a nemi identitás vagy új típusú párkapcsolatok.

Hogy miért Vörös-fekete Könyvek? Első pillantásra is látható, hogy a borítók meghatározó színe a vörös és a fekete. De ha valaki el is olvassa ezeket a műveket, azonnal világossá válik számára, hogy a sorozatcím nem pusztán a borítók színvilágából következik, hanem a könyvek tartalmából is, hiszen ezek a történetek Erósz és Thanatosz, vagy ha úgy tetszik, a szex és a halál vonzásában zajlanak.

A sorozat egyik most megjelent darabja Ann-Christine Hensher Meleg vér című könyve.

A svéd írónőnek ez az első magyarul megjelenő regénye. A történet kezdetén lefejezve találnak egy dúsgazdag műgyűjtőt. A gyanú a meleg férfi húszéves szeretőjére, Danielre terelődik. Ulrika, az ambiciózus fiatal ügyvédnő kiszabadítja az ártatlanul gyanúsított fiút, és nyomozásba kezd. Ann-Christine Hensher regényének hősnője nem szokványos detektív. Nem hűvös kívülálló, akit csupán a logikája vezérel, hanem hús-vér személyiség, aki nem próbálja elszigetelni a hivatását a magánéletétől. Ráadásul Ulrika nem afféle mindentudó kékharisnya, és még csak nem is szent. Forróvérű asszony, akinek lépéseit - és félrelépéseit - szenvedély vezérli. A Meleg vér különleges krimi, a világot nem szűkíti le a bűnesetre. Megragadóan izgalmas képet mutat napjaink üzlettel, karrierrel, gyásszal, szerelemmel teli világáról.

Előző játékunkon Patricia Highsmith Vágyak pórázán című könyvét nyerték:

Horváth Petronella, Siófok; Lajos Tímea, Békéscsaba; Nemes Beatrix, Nagyszénás; Jenes Lászlóné, Gyöngyös; Kiss Szilvia, Szolnok; Biróné Mátyás Erzsébet, Biatorbágy; Kovács György, Tata; Tóthné Pál Ildikó, Budapest; Ábrahám Gyöngyi, Szeged; Paulinusz Andrea, Budaörs.

A könyvet a nyertesek postán kapják meg. Gratulálunk!