Nyári mikulástalálkozó Dániában

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A háromnapos találkozó napirendjén olyan kulcskérdések szerepelnek, hogy mikor legyen idén karácsony. A szavazás eredménye szerint idén a szenteste december 24-ére esik. - Nemzetközi szabályokat hoztunk légifolyosók létesítésére, így nyugodtan kézbesíthetjük az ajándékokat anélkül, hogy vitába keverednénk seprűn lovagló boszorkányokkal és olyan fiúkkal, mint Harry Potter - mondta Ole Lundsgaard, egy dán Mikulás, vagyis Julemand.

Forrás: Hölgyfórum

Elvis-mikulás rajongók körében

A mikulástalálkozót 40 évvel ezelőtt a Bakken szabadidőpark hívta életre. Azóta nyári szórakozásból világtalálkozóvá nőtte ki magát. Az olasz Babbo Natale, Armando Narciso azt követően vált "hivatalos Mikulássá", miután a gyűlés minősítette az öltözékét, és megígértette vele, hogy nem iszik többé bort, sört vagy alkoholt, mielőtt megszólítja a gyerekeket, és Mikulás-ruhában nem dohányzik. - Nem lehetsz jó Mikulás, ha bűzlesz az alkoholtól - mondta Garcia Quintero, aki két éves próbaidejét tölti, ami ahhoz kell, hogy piros köpenyére megkaphassa a Mikulás-jelvényt. - Nem szabad rossz példát mutatni a gyerekeknek.

Forrás: Hölgyfórum

A japán Mikulás is eljött

A találkozó után, melyen a Mikulások hagyományos dán karácsonyi vacsorát is ettek, mindannyian fölvonultak a szabadidőparkban, és bizonyára rettentő melegük volt téli kosztümjükben a plusz 24 fokban.