Lappföldről is hall minket a Mikulás

Vágólapra másolva!
Az [origo] Társalgójának vendége volt a világ egyetlen hivatalos Mikulása, a lappföldi Joulupukki. A beszélgetésből kiderült, hogy maga sem emlékszik pontosan, de több, mint négyszáz éves, és imádja a zabkását és a Chaplin-filmeket. Valamint olyan titkokra is fény derült, hogy Rudolf rénszarvasnak miért világít az orra, és mennyit eszik száz kilométeren.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGO[origo]: Szia, Mikulás bácsi! Meg lehetne azt tudni, hogy hány éves vagy? (ZsOoFy)
Mikulás: Ahogy emlékszem, körülbelül 400-450 éves :)

[origo]: Mit csinálsz azokkal a gyerekekkel, akiknek nincs kipucolva a cipellőjük?(AndrewJr)
Mikulás: Elbeszélgetek velük, és megpróbálom megértetni velük, hogy milyen fontos a tisztaság, és hogy a kis feladatok is milyen fontosak.

[origo]: Szoktak neked csapdát állítani? Gondolom, igen... Van, amikor elkapnak? (Davoo)
Mikulás: Eddig nem vettem még észre... :)

[origo]: A hosszú listákról hogyan válogatod ki, hogy ki kapjon ajándékot, és hogy ez mi legyen? (Chris578)
Mikulás: Az az alapelvem, hogy a kisgyerekek, akik jól viselkedtek, és barátságosak mindenkivel, azok általában több ajándékot kapnak, mint a többiek, akik esetleg nem voltak olyan jók.

[origo]: És honnan tudod, hogy ki nem volt jó? (adrienn89)
Mikulás: Ez az én egyik titkom! De az elmúlt többszáz év alatt tökélyre fejlesztettem hallásomat, és Lappföld csendjében meghallom, hogy mi történik nálatok vagy bárhol másutt a világon.

[origo]: Te tényleg csak tejet iszol, és csokis kekszet eszel? (eliska)
Mikulás: Általában ezzel kínálnak, amikor karácsony este a rénszarvasom segítségével elhaladok utamon, de általában a hagyományos és egészséges finn ételeket eszem. Nagyon szeretem a zabkását, a halat, és persze a kedvenc italaim a tej és a víz.

[origo]: Hányadik Mikulás vagy a sorban? Van saját nevetek, vagy mindenki csak egyszerűen Mikulás? (maltre)
Mikulás: A keresztény időszámítást alapul véve négy Mikulás volt már előttem, de előttük is számtalan hasonló küldetést betöltő lény létezett, az azt megelőző évmilliók során. A Mikulás mellett még sok más nevem is van az egyes országokban, amelyek mind ugyanazt jelentik.

[origo]: Mondd, Mikulás bácsi! Jól néznek ki a krampuszlányok? (nuclear winter)
Mikulás: Számtalan fajta krampuszlány, tündér, manó és mindenféle segítőm van a világon. Különleges képességekkel rendelkeznek, és nekem nagyon tetszik a külsejük.