Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A szomorú császárné hagyatéka a német államé lesz

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Soraya Esfendiary Bakhtiary az iráni sah által ráhagyott vagyont testvérére, Bijan hercegre hagyta. Soraya halála után egy héttel Bijan herceg is elhalálozott, és mivel végrendelete és leszármazottja nem volt, a vagyon a kölni tartományi kormány tulajdonába került.

Forrás: HölgyfórumA tartományi pénzügyi hivatal meghirdette az örökséget, várva a lehetséges rokonok jelentkezését, azonban az ötven jelentkező közül egyikük sem tudta bizonyítani, hogy a hagyatékra jogosultak lennének. Az örökség nagy része olyan pénzösszegből áll, amelyet Soraya végrendelkezése szerint személyes értéktárgyai eladásából gyűjtöttek. Bijan herceg halála után a helyi hatóságok elárvereztek egy Rolls Royce Silver Pur luxusautót, egy csodás, Bulgari tervezte zafír nyakláncot, amely több mint egymillió fontot ér, és Soraya platina és gyémánt eljegyzési gyűrűjét, amelyet a sahtól kapott. Észak-Rajna-Vesztfália pénzügyi hivatalának szóvivője elmondta, még nem tudják, mire fordítják a hagyaték nagy összegét, de az biztos, hogy mindenki szolgálatára, közügyekre költik majd.

Soraya hagyatékának sorsa is éppolyan megrendítő, mint élete, szomorú sorsa miatt a világ csak úgy ismerte, hogy a "szomorú császárné". 1951-ben ment hozzá Mohammed Reza Pahlavi iráni sahhoz, aki azonban pár év múlva elvált tőle, mivel Soraya nem szült neki örököst. A hercegnő soha nem ment többé férjhez. Második nagy szerelme, Franco Indovina olasz filmrendező 1972-ben tragikus halált halt egy repülőszerencsétlenségben. Soaraya magányosan halt meg párizsi lakásában 2001-ben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről