Futóbabakocsis edzés mamáknak, babáknak

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

- A hozzám hasonló kisgyerekes szülőkre gondolva indítottam el itthon azt a külföldön már megszokott tréninget, amelynek során a kocogók kisgyermeküket egy speciális "futóbabakocsiban" tolhatják maguk előtt - mesélt a kezdetekről Hanzély-Domokos Judit. A babakocsik mountainbike-szerű, pumpálható kerekekkel úgy vannak kialakítva, hogy egyenetlen, kavicsos, erdei talajon is jól tolhatóak, mondhatni, terepbabakocsik.

Forrás: Arany-MédiaA Fitt Mama Boot Camp tréning 45 perces edzésprogram, amely főként futásból áll, de tartalmaz mozgás közben végzett nyújtó és erősítő gyakorlatokat is. Amíg a szülők leizzadnak, addig a babák jól szórakoznak, esetleg elterülve végigalusszák a nagy eseményt. De legalább addig is jó levegőn vannak.

Tavaly április elején indultak a csoportos edzések heti két alkalommal, és egészen november végéig tartották a foglalkozásokat délelőttönként a Normafánál. A téli pihenő után azonban újból előkerülnek a babakocsik, így a Fitt Mama tréner is várja a további érdeklődőket. - Már 6 hetes kortól "jöhetnek a babák", egészen 2-3 éves korig - hangsúlyozta Judit, majd hozzátette: a szülőket Budapest legszebb részén, a Normafánál várjuk és segítjük, hogy erdei levegőn javítsanak állóképességükön.

A programban erőnléti állapottól függetlenül mindenki bátran részt vehet. A több szakaszra osztott futás és a több csoportvezető miatt senkinek se kell attól tartania, hogy lemarad. Így lehetőség nyílik arra, hogy mindenki saját tudásához képest hozza ki magából a maximumot. Arról nem is beszélve, hogy milyen jó hatással van egymásra a csoport húzóereje.

Babyjogger.comhttp://www.babyjogger.com/

A babakocsis futás hazánkban még gyerekcipőben jár. - Kezdetben különösen, de még ősszel is előfordult, hogy a járókelők álmélkodva nézték a különös futómenetet - mondja a babakocsis futónő, majd hozzáteszi, hogy remélhetőleg előbb-utóbb eljön itthon is az az idő, amikor a babakocsival futók látványa természetes lesz. - Én továbbra is azon vagyok, hogy ezt a lassan kialakuló mozgalmat népszerűsítsem, és idén már a leglelkesebbekkel futórendezvényeken való részvételünkkel is szeretnénk felhívni magunkra a figyelmet. Bár sokan vallják, hogy az anyaság megszépít, én azonban úgy hiszem, hogy a csodákban való reménykedés helyett ezért tenni is kell.

A Fitt Mama Boot Camp tréningről bővebb felvilágosítást kérni Hanzély-Domokos Judittól lehet a 06/30/919-9384-es telefonszámon. A tréner hangsúlyozta, hogy azok is bátran jelentkezhetnek, akik nem rendelkeznek speciális babakocsival, ugyanis lehetőség van kölcsönzésre.