Bevásárlókörút Marilyn Monroe-val

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HölgyfórumA 14 éves bronxi olasz-amerikai fiút 1955-ben nemigen érdekelte az iskola, a szőke bombázó, Marilyn Monroe annál jobban. Peter Mangone rajongott az akkor 29 éves csillagért, és fejébe vette, ha törik, ha szakad, találkozni fog vele. Kiderítette, hogy Marilyn, miután elvált Joe Di Maggio baseball-legendától, egy lakosztályt bérelt a New Yorki 52. utcában lévő Gladstone Hotelben. Peter lecövekelt a hotel ajtaja előtt, és egy Super 8-as filmfelvevővel felszerelkezve minden egyes nap várta, mikor tűnik fel az ajtóban a szőke szépség. Teltek múltak a napok, a hős lovag nem tágított Marilyn lakóhelyének ajtaja elől, a türelmes várakozás egy nap meg is hozta gyümölcsét. Az egyik reggel, mikor a sztár vásárolni indult, és megpillantotta a már ismerősnek tűnő állhatatos fiatal fiút, intett neki: kísérje el.

"Olyan volt ez számomra, mint a villámcsapás" - emlékezik vissza Mangone az Il Corriere della Sera hasábjain. Azon a hosszú délelőttön hűségesen követte Monroe-t üzletből üzletbe. Alig mert hinni szerencséjének, de buzgón filmezett, és a színésznő nem tudott ellenállni a kamera varázsának. Jókedvűen pózolt a lelkes ifjú operatőrnek, huncutul megállt egy metró szellőzője felett, hogy fellebbenjen a szoknyája, mint a Hétévi vágyakozás híres jelenetében.

Marilyn Monroe hivatalos oldalahttp://www.marilynmonroe.com/Híres párok: Marilyn Monroe és Arthur Millerhttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=3831&tag=1

Mangone az évek múlásával elfelejtette kalandját, csak a múlt évben találta meg a felvételeket egy kartondobozban. A CMg World Wide ügynökségnek, amely rendelkezik a sztár képeinek jogaival, aranybányát jelent a film. A Colorlab már át is másolta VHS-re és DVD-re és úgy nyilatkozott a filmről, hogy: "Elbűvölő: egy 14 éves, tapasztalatlan gyerek készítette, aki képes volt képekbe zárni egy hihetetlen mini love storyt".

A képek természetesen Peter Mangonénak is sok pénzt hoznak. A ma 63 éves volt hölgyfodrász Floridában él, és immáron nyugdíjasként emlékezik vissza, hogyan édesítette meg Marilyn Monroe hajdani bevásárlókörútja kamaszkorának egy napját.