Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kiállítás Marilyn Monroe személyes tárgyaiból

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A The Marilyn Monroe Collection címen bemutatott gyűjtemény a szexikon személyes tárgyait és ruháit bocsátja megszemlélésre. A kollekció talán legizgalmasabb darabja az a fűző, amit a színésznő a Van, aki forrón szereti című filmben viselt. Ez volt Monroe egyetlen filmszerepe, amivel sikerült elnyernie a legjobb női főszereplőnek járó Golden Globe-díjat.

Az érdeklődők megtekinthetik azt a William Travilla által tervezett ruhát, amit a sztár a There's No Business Like Showbusiness című film forgatása alatt viselt. Az estélyi bélésében a M Monroe - ötödik jelenet felirat látható. Bár a film ötödik jelenetét leforgatták, a rendező később kivágta a filmből.

A kiállított tárgyak közt látható még egy nyári ruha, koktélruha, cipők, retikülök, karkötők, napszemüvegek, fülbevalók, továbbá tárgyak Marilyn brentwoodi lakásából és egy nyakkendőcsat, amit még Kennedy elnök felejtett titkos szerelménél.

A múlt hónapban szintén Londonban nyitották meg azt a kiállítást, amely eddig soha nem látott Marilyn Monroe-fényképeket tárt a nagyközönség elé. Az Időtlen Szépség című kiállítás több mint hetven fekete-fehér fotót mutatott be a tragikus sorsú hollywoodi sztárról.

Marilyn Monroe 1962. augusztus 5-én, 36 éves korában hunyt el. Amint az élete, a halála is igen titokzatos volt. A hivatalos jelentés szerint gyógyszer-túladagolás okozta a halálát, később azonban felmerült a gyanú, hogy a CIA keze is benne volt a dologban. Bárhogyan volt is, Norma Jean Baker azóta sem veszített hihetetlen népszerűségéből.

Ajánlat
Monroe-relikviákat gyűjtők oldala

Korábban
Sosem látott Marilyn Monroe-képek Londonban

Szeretne többet tudni Monroe-ról?
Híres párok - Marilyn Monroe és Arthur Miller

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről