Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Wallis Warfield 1896. június 19-én látta meg a napvilágot az USA-beli Marylandben. Csupán öt hónapos volt, amikor édesapja meghalt, a családot súlyos anyagi problémák között hagyva. Az egyedül maradt anya innentől kezdve sógora támogatásából tartotta el magát és gyermekét. Helyzetük nem volt éppen rossznak mondható, de a folytonos adományok kiszolgáltatottá tették őket.

Forrás: HölgyfórumElső házasság Win Spencer főhadnaggyal

Az eladósorba cseperedett Wallis nem volt kifejezetten csinos lány, de elegáns tartása, kiváló stílusérzéke vitathatatlan vonzerőt kölcsönzött neki. Ragyogó szemeire, bársonyos bőrére és fényes fekete hajára hamar felfigyeltek a férfiak. Van benne valami ellenállhatatlan - mondogatták róla. Számos udvarlója közül Wallis 1916-ban Gróf Winfiled Spencer főhadnagyot választotta.

Win Spencer az USA haditengerészetének egyik kormányosa volt, akkoriban még kedves és sármos fiatalember. Az első világháború végéig házasságuk kitűnően működött, a békekötés után azonban Winnek nehézséget okozott visszaszoknia a civil életbe. Inni kezdett, gorombává és brutálissá vált.

Wallis végül nem bírta tovább, elhagyta férjét, és hat évig magányosan élt Washingtonban. Válásukat azonban nem mondták ki hivatalosan, és amikor Wint 1922-ben Kínába helyezték, könyörgött feleségének, hogy térjen vissza hozzá, tartson vele. Wallis beadta a derekát. Házasságuk egy darabig ismét jól funkcionált - amíg Win újra inni nem kezdett. Ekkor az asszony végleg elhagyta, és benyújtotta a válókeresetet.

Második házasság egy üzletemberrel

1928 júliusában, csupán hat hónappal a válásuk után, Wallis hozzáment Ernest Simpsonhoz, a tengeri kereskedelemben érdekelt üzletemberhez. Házasságkötésük után Londonban telepedtek le, és élénk társasági életet éltek. Egy partira voltak hivatalosak Lady Furness villájába, amikor Wallis először találkozott azzal az emberrel, akinek később egész életét - s vele Anglia történelmét is - felkavarta: VIII. Edwarddal. Ekkor még azonban a megismerkedésen kívül nem történt semmi.

Forrás: Hölgyfórum
Wallis és VIII. Edward

A románc kezdete

1934 augusztusában - a főúri társaság krémjével egyetemben - a Simpson házaspárt is meghívták Lord Moyne yachtjára a Rosaurára, Ernest azonban egy üzleti ügy miatt nem kísérhette el feleségét. Az ideiglenesen facéran maradt Wallis hamarosan Edward herceg mellé sodródott, és a hajóúton kezdetét vette a XX. század egyik legnagyobb románcának története.

Igazi szerelem volt?

Edward herceg halálosan beleszeretett Wallisba. De vajon Wallis is szerette őt? Sok történész a mai napig állítja: Mrs. Simpson számító teremtés volt, aki királynő, de legalábbis gazdag szeretett volna lenni. Mások szerint az asszony őszintén szerette a herceget, de vitathatatlanul nem volt szerelmes belé. Mrs. Simpson és Edward herceg mindenesetre hamarosan elválaszthatatlanok lettek.

Wallis titkos szerelme autókereskedő volthttp://education.guardian.co.uk/higher/news/story/0,9830,885272,00.htmlLegendás esküvőkhttp://www.szerelemnet.hu/index.cfm?fuseaction=cikkek.cikk&cikk_id=A00F434D-8CFE-46F7-B586DAA66E8FECCF&kat_id=75&tipus=CLady Diana Spencer, Grace Kelly, Wallis Simpson - a jelenlegi és az elmúlt évszázadok nevezetes menyasszonyainak feledhetetlen esküvői.

Wallis még titkosabb szeretője

A korabeli brit titkosszolgálat megfigyelte az akkori brit trónörökös szeretőjét, Wallis Simpsont, sőt, még annak férjét is. 70 év után fellebentették a fátlyat azokról a titkos dokumentumokról, amelyek Wallis hűtlenségét bizonyítják.

Azoknak, akik megkérdőjelezték Wallis asszony érzelmeinek őszinteségét, igazuk volt: a nyilvánosságra hozott titkosszolgálati dokumentumok szerint Wallis Simpson megcsalta Edwardot is, férjét is, egyikük sem tudta, hogy az asszony egy bizonyos Guy Marcus Trundle üzletemberrel folytatott titkos viszonyt.

"Trundle egy jóképű, elbűvölő kalandor, jólnevelt és nagyszerűen táncol. Titkos találkákat szerveznek előzetes egyeztetés szerint intim együttlét céljából"- szól a kémek által akkor benyújtott jelentés.

Forrás: HölgyfórumEdward herceg a szerelmet választja

Mrs. Simpsont egyre inkább kizárta a jobb társaság - az amerikai származású, elvált és második házasságában élő asszony, akinek viszonya a herceggel nyílt titok volt, szalonképtelenné vált. Úgyszintén a fülig szerelmes Edward, aki walesi hercegként megszokott gondtalan, kicsapongó életmódját koronázása után sem adta fel. Kisvártatva kicsordult a pohár. A miniszterelnök ultimátumot adott Edwardnak: vagy a korona, vagy Wallis, de a kettő együtt semmiképp sem. És VIII. Edward király a szerelmet választotta. Hivatalos rádióbeszédében lemondott a trónról, hogy halála napjáig Wallis Simpson oldalán éljen. Amikor 1972 májusában elhunyt, Wallis kezét fogta. Az asszony 14 évvel élte túl.

Mrs. Simpson és Edward története egyesek szerint a XX. század legnagyobb szerelme volt, mások a század botrányát látják benne. Wallisra sokan számító, gátlástalan bestiaként emlékeznek, mások szerint az örök nőiség, az ellenállhatatlan vonzerő megtestesítője volt. Egy király, aki a trón helyett a házi boldogságot választotta, és egy asszony, akinek a kedvéért lemondtak a koronáról - ugyan ki ítélkezhet felettük?