Ronald Reagan nem ismeri meg a feleségét

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Ronald Reagan 1998 karácsonyán családjával

A 91 éves volt elnök az Alzheimer-kór előrehaladott fázisában van. Mrs. Reagan elmondta, a betegség legszebb éveikben lepte meg őket, mikor átadták a stafétabotot a Fehér Házban. Elmondta, hogy férje az ő gondozása alatt elkülönülten tölti napjait Bel-Airban, az otthonukban. Arra a kérdésre, vajon a férje tudja-e, ő kicsoda, azt felelte: "Nem tudom. Az arany évek, mikor az ember visszavonul, arra valók, hogy emlékezzünk. És ez a legrosszabb: rengeteg emlékünk van, de nincs kivel megosztanom." Ronald Reagan emlékezetkiesése megfosztja a párt az olyan mérföldkőnek számító ünnepek örömeitől is, mint az 50. házassági évfordulójuk március 4-én.

Ronad Reagan elnöki könyvtárhttp://www.reagan.utexas.edu/Kezelhető-e génterápiával az Alzheimer-kór?http://www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/2000/0023/tud-vil/alzheimer/alzheimer.html

"Szeretném, ha képes lennék erről beszélni vele. Ám sokszor fegyelmeznem kell magam, mert belelendülök, és ilyeneket mondok: 'Emlékszer, mikor...?'" - mondta Mrs. Reagan. Bár Mrs. Reagant rendszeresen látogatja a lánya, Patti Davis, a first lady mégis egyedül érzi magát. "Magányos vagyok. Ha végül az ember összeomlik, egyedül van, nincs mit tenni érte."