Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A National Childbirth Trust szakemberei ugyanis úgy gondolják, hogy a hagyományos nyugati szülő pozíció több fájdalmat okoz, és keményebb munkát követel. Az NCT szerint a szülő nőknek több mint harmadát (40%) nem bátorítják szülés közben, hogy keljen föl, vagy akár változtassa is a helyét.

National Childbirth Trusthttp://www.nct-online.org/Szülés.huhttp://www.szules.hu/Az Alternatal Alapítvány honlapjaMiért férfi a legtöbb szülész, nőgyógyász?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=7643Császármetszéses élményekhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=46378Szabadon szeretnék szülni!/noilapozo/szuloknek/20020313szabadon.htmlA világ majd minden országában legálisan választhatnak az asszonyok az otthoni és a kórházi szülés között.

Pedig a nem fekvő helyzetek, az ülés, állás vagy guggolás, kevesebb fájdalmat okoznak, és lerövidítik a vajúdás első részét. Ezek a testhelyzetek csökkentik a császármetszés és a gerincbe adott érzéstelenítés szükségességét és a méhfertőzés esélyét.

Az NCT kéri a szülészeteket, csatlakozzanak a Ne Szülj Fekve! kampányhoz, és bátorítsák a kismamákat a mozgó pozíciókra. Az NCT helyettes vezetője, Belinda Phipps elmondta: - Nevetséges, hogy a nők többsége csak azért szenved szülés közben, mert nem mondják el nekik, hogy az aktív testhelyzetekben sokkal könnyebb dolguk lenne. Sok nő azt gondolja, hogy a szülés szokásos módja a fekvő testhelyzet. De a mozgás nem csak kényelmesebb, hanem a vajúdást is lerövidíti.