A netes ismerkedés buktatói

Vágólapra másolva!
Az internetes ismerkedés egyik hátulütője, hogy első körben hinnünk kell a leírt szavaknak, de sajnos előfordulhat, hogy azoknak semmi köze a valósághoz. A Facér Csajszi olvasói levélre válaszol.
Vágólapra másolva!

Szia Facér Csajszi!

E-mail-es próbálkozásom eredményéül, amelyben egy hölgyet szabadidő közös eltöltésére invitáltam, a következő érdekes válaszlevelet kaptam: "Kevés a szabadidőm, mert sokat tanulok, és a szabadidőmet azzal a férfival töltöm, aki hozzám a legközelebb áll."

Erre röviden csak a következő rezignált választ tudtam adni: "Tudomásul vettem." Értelemszerűen nincsenek vérmes reményeim - a tapasztalatom mondatja velem -, de mégis, miért nem írta le egyértelműen, hogy barátja van. Akkor már rég túlléptem volna az eseten, és nem agyalnék rajta a továbbiakban.

Köszi előre is a választ, és üdv:

Kíváncsi

Drága!

Az internetes ismerkedésnek vannak csapdái, ez kétségtelen. Nem látjuk a partnert, csak a leírt szavak alapján tájékozódunk személyiségéről, nem segítenek a gesztusai, a mimikája, a hangsúlyai, a szavak nélküli jelzések, amelyek egy igazi beszélgetésben mind megvannak, és bólyaként terelgetnek minket a helyes ítéletalkotás felé. Sokan pajzsként, vagy fegyverként használják a leírt szavak ilyen jellegű sajátosságát. Másnak mutatkoznak, mint amilyenek a valóságban, jobbnak tüntetik fel magukat, más tollával ékeskednek, vagy épp elhallgatnak fontos információkat magukról. Az, hogy ezt ki miért csinálja, nem egy egyszerűen megválaszolható kérdés. Ahány ember, annyi ok. Lehet, hogy a lány, akivel te ismerkedtél, azért nem árulta el azt az igen fontos információt, hogy pasija van, mert unja azt a kapcsolatát, szeretne kilépni belőle, de csak akkor, ha nála jobbat talál.

Téged, aki valami miatt nem feleltél meg ennek az elvárásnak, azzal forrázott le, hogy bevallotta, van pasija, és ezzel azt is jelezte, nem akar találkozni veled. De az is lehet, hogy egyáltalán nem akar komolyabban ismerkedni pasikkal, nem akar igazi randit, pusztán szakadozott önbizalmát akarja erősíteni a levelezés által. Esetleg az is elképzelhető, hogy rólad tudott meg valami információt, ami elijesztette tőled, ezért kitalált egy ilyen lerázós "pasim van" dumát.

Az is előfordulhat, hogy félreértett, azt gondolta talán, hogy a hétvégi szabadidős tevékenység szex lenne, és ettől végképp megijedt. Akárhogy is volt, nem tudhatom a valós okát a pálfordulásának. Ha te az egy rezignált "tudomásul vettem"-en kívül máshogyan is reagáltál volna furcsa megnyilvánulására, talán most tudnád, hogy miért történt mindez. De ha akkor nem akartad, nem volt erőd megkérdezni tőle, akkor most már ne is akard tudni az okokat!

Megtörtént, így történt, nem lehet rajta változtatni. Fontos lenne, hogy ne rágódj a miérteken, és ne hibáztasd magadat. Ez a történet nem téged minősít és sokkal inkább a lány kudarca, mintsem a tied. Fogadd el, hogy sajnos egy ilyen hazudós lányba futottál a neten, de szerencsére ideje korán kiderült, így ne fájjon a fejed utána.

Rázd meg magad és hidd el, újult erővel - de körültekintőbben, esetleg óvatosabban -, lelkileg edzettebben fogod majd folytatni a társkeresést.

Sok sikert kívánok hozzá.

Csókol: a Facér Csajszi