Barátság férfi és nő között

Vágólapra másolva!
Ha két fiatal találkozik, és kölcsönös közöttük az érdeklődés, nem kell siettetni vagy erőltetni a döntéseket. Inkább adjatok magatoknak időt, hogy megismerjétek a másikat - tanácsolja olvasónknak a Facér Csajszi.
Vágólapra másolva!

Szia Facér Csajszi!

22 éves egyetemista srác vagyok, és augusztus végén megismerkedtem egy 19 éves lánnyal. Egy helyen dolgoztunk, így többször találkozhattunk. Nagyon megtetszett, ezért egy hét múlva randira hívtam.

Mivel az elején megkérdezte, elmondtam neki, hogy tetszik nekem és tőlem komolyabb dolog is kialakulhatna közöttünk. Azt mondta, hogy jó fejnek tart, de csak mint barát jöhetek szóba nála. Ugyanakkor azt is mondta, hogy szívesen találkozna velem. Elmentünk moziba, sokat beszélgettünk, és tényleg nagyon jól éreztük magunkat együtt.

Reménykedtem, hogy esetleg mégis lehet köztünk valami. Közben ő elkezdett egy főiskolát Pesten, ami 200 km-re van tőlünk. Ez eléggé megnehezítette a dolgot, de mivel minden nap írunk egymásnak, el lehet viselni, bár nem tudunk túl sokszor találkozni.

Meglepetés akkor ért, amikor megtudtam, hogy már van barátja. Megkérdeztem, hogy ezt miért nem mondta el az elején. Azt válaszolta, hogy nem akarta eltitkolni, csak félt, hogy akkor nem akarok vele találkozni.

Ez persze még rosszabb, hiszen amikor hazajön a Pestről, akkor sokszor a barátjával van.

Nem tudom, mit csináljak. Maradjunk csak barátok, vagy próbálkozzak nála? Elég nehezen tudom kiverni a fejemből.

Előre is köszi a választ!

Robi

Kedves Robi!

Igazán klasszikus kérdést teszel fel, amivel költők, írók, dalszerzők, forgatókönyvírók foglalkoznak, vagy bölcselkedők próbálnak megfejteni, kibogozni.

Barátság nő és férfi között? Hogy lehetne, hisz arra teremtették a nőt és a férfit, hogy egymást kiegészítsék, és mint nő és férfi egy párt alkossanak és így legyenek egy kerek, tökéletes egész.

Ennyit a filozofálásról, és a nagy általánosságokról, mert ezzel ugye nem válaszoltam kérdésedre - bár érdemes ezekkel a gondolatokkal is foglalkozni, mert néha megsúgják a választ...

Szinte lehetetlen, hogy előre megtervezd, mit fogsz érezni fél év múlva az iránt a lány iránt, akit épp most megismertél. Egy dolog biztos, nagyon fiatalok vagytok még, és mindketten tele vagytok lehetőségekkel. Szerintem egyáltalán nem vagy válaszút előtt. Kivéve, ha most azonnal feleségül kellene venned egy lányt, és családot kellene alapítanod és erre 2 hónapot kaptál volna a szüleidtől, akkor tényleg nagy-nagy döntés előtt állnál.

De nem ez a helyzet.

Azt írod, szívesen találkozik és beszélget veled. Ezek szerint szimpatikus vagy a lánynak, tehát kölcsönös az érdeklődés. Ki tiltja meg, hogy ne találkozzatok, beszélgessetek, vagy levelezzetek, ezek mind segítenek, hogy még jobban megismerjétek egymást, jobban tisztában legyetek egymás érdeklődésével, ízlésével, szokásaival, értékrendjével és nem utolsósorban természetével.

Te most nem tudod kiverni a fejedből. Most ne azon gondolkozz, hogy találkozzatok-e, beszélgessetek-e, vagy kicsit túlzásokba esve, épp ő lesz-e a feleséged. Ne erőltess magadra azonnali döntést, mert lehet, hogy túl hamar kerülsz válaszút elé. Éppúgy őt se kell választás elé állítani, mert ő sem tudna még nyugodtan dönteni, és olyan döntést hozni, hogy ne bolygassa meg több ember életét is.

Egy kapcsolatban talán fél év is eltelik, mire a bizsergés, a rózsaszín köd és a hasonlók mögé belát az ember, hogy ki is van mögötte valójába.

Adj időt még magadnak és magatoknak, persze ne zárj ki másokat sem az életedből.

Csókol a Facér Csajszi