Káosz a kapcsolatom!

Vágólapra másolva!
Ha egy fiú mindent megtesz azért, hogy "álmai nőjét" megtartsa, akkor egy idő után képtelen lesz reálisan szemlélni a kapcsolatát és a barátnőjét. Nem érdemes próbálkozni a végtelenségig, csak egy őszinte beszélgetés lehet a megoldás - tanácsolja a Facér Csajszi olvasónknak. 
Vágólapra másolva!

Szia Facér Csajszi!

Több, mint fél éve rájöttem, hogy a barátnőm hazudik nekem.
Egy másik pasi tette neki a szépet, akire én gyanakodtam már korábban is, de mindig "elaltatott" azzal, hogy csak barátok. Olyan meggyőzően mondta, hogy elhittem. Amikor "próbaszakítást" kért, már tudtam, éreztem, hogy mi megy a háttérben. Felhívtam a srácot és ő azt mondta, hogy már egy hónapja járnak. Ez szíven ütött. Mindig megbíztam a barátnőmben, sok mindenen mentünk keresztül az együtt töltött évek alatt.

Amikor Budapestre került főiskolára, hanyagolni kezdett. Én mindent megpróbáltam, hogy rendbe hozzuk a dolgokat, de ő sokáig nem is beszélt velem. Folyton ment köztünk a huzavona, újrakezdjük-e vagy sem, szakítsunk-e vagy sem.

Néhány hónapja nyíltan megkérdeztem tőle, hogy szeret-e, és hogy akar-e tőlem valamit. A válasz nemleges volt és azt is mondta, már nem akar tőlem semmit. Még haza sem értem a kocsival ezután, már hívott, és zokogott a telefonban. Azt mondta, hogy szeret, és nem akar elveszíteni, de nem tud most velem lenni. Kért még két hónap gondolkodási időt.

Nemrég ugyanez történt. Nem volt mit tennem, ismét elküldtem, megbeszéltük, hogy pár évig nem akarom látni, és hallani sem szeretnék felőle.

Most hétvégén hazajött, és próbált ismét találkozni velem. Valamilyen szinten persze kell tartani a kapcsolatot, mert még elég sok olyan dolog van, ami összeköt minket, de ezek csak anyagi jellegűek.

Végül mégis találkoztunk a kedvenc helyemen, bár mindent megtettem azért, hogy véletlenül se fussunk össze. De ő úgy viselkedett, mintha kifejezetten rám várt volna. Beszélgettünk, iszogattunk, táncoltunk hajnalig. Hazafelé elmondta, hogy nagyon szégyelli magát azért, amit tett.

Úgy érzi, hogy soha nem lesz egy olyan pasija , mint én. Sokszor álmodik rólam, és ugyanúgy kíván, mint régen. Majdnem megtörtént az, ami ilyenkor meg szokott történni, de mégsem feküdtünk le egymással: hosszasan csókolóztunk, aztán amikor rákérdeztem, hogy hogyan tovább, elbőgte magát és megint jött azzal, hogy nem tudja. Ő Budapesten van, én vidéken. Ha felköltöznék, akkor sem találkoznánk sokat, mert tanul, mellette dolgozik, ráadásul kollégiumban lakik.

Csak itthon találkozunk de akkor elég egy kis szikra, és rögtön egymás karjaiban vagyunk. Az lenne a kérdésem, hogy mit tegyek ebben a helyzetben. Hiába beszélünk egymással csúnyán, tudom pontosan, hogy még mielőtt lefeküdnék aludni, felhív és bocsánatot kér, és ez fordítva is így van. Ha én bántom meg akkor a következő telefonbeszélgetésnél én kérek bocsánatot, de ő pontosan tudja, hogy miért beszélek vele így, és hogy megérdemli, és nem haragszik soha.

Lehet tiszta vizet önteni ebbe a pohárba? Több, mint fél éve nem bírunk elszakadni egymástól! Szóval járni nem akar velem, de mással sem. Viszont legyek mindig elérhető számára, mert csak én értem meg a gondjait, és van, amit ki sem kell mondania, már a szeméből tudom, mit akar. Csak a fejével bólint valaki felé és tudom mi a problémája vele. Olyanok vagyunk, mint a borsó meg a héja. "Álompár" voltunk annak idején, csak jött valaki és tönkretette az egészet.

Ez lenne az én kis történetem, nagyon szeretnék megoldást találni rá! Egyébként jól érzem magam a bőrömben, de ezt az állapotot meg kell szüntetni. Így nem lehet élni! Annyi lány van, aki boldog lenne, ha tizedannyira szeretném, mint őt, de erre képtelen vagyok! Amíg az egyik a szívemben van, addig a másiknak nincs helye! Tisztában vagyok a hibáimmal, hogy gyenge vagyok, ha róla van szó, és nem a mai világra való vagyok, mert hiszek az örök szerelemben, és az igazságban, meg abban hogy a jó mindig elnyeri jutalmát!

Előre is köszönöm a válaszod!

Egy modern kori lovag

Kedves Hős Lovag!

Mindig hinni kell az igazságban, a nagy szerelemben és abban, hogy a jó elnyeri a jutalmát! Ezeket ne add fel soha!

Álmainkat mi keverjük ki, és így a miénk mindegyik; és attól lesz egyedi, sajátos az életünk, hogy azok megvalósításán dolgozunk. De ez nem egy sima, egyszerű út és mindig, minden újabb nappal kapunk új feladatot, újabb kihívást, hogy építsük a kapcsolatainkat. Az álmokat azonban ne keverjük össze az illúziókkal. Az illúzió egy légüres térben megszületett, elméletek alapján lefuttatott program szerinti ideális történet, nincs benne sok minden, ami az életben előfordulhat.

Ezek az általános gondolatok jutottak hirtelen az eszembe, de térjünk rá az igazi kérdésre, mi történik most veled?

Történeted alapján el kell mondanom, hogy ez nem egy párkapcsolat! Bár szeretnéd úgy feltüntetni és szeretnél hinni benne, de ez már rég nem az...

Küzdötök egymással, és minden pillanatban elmentek az egyik végpontból a másik végpontba, sőt... Nincs az a kapcsolati forma, amit még ne próbáltatok volna ki egymással, legyen ez távszerelem, alkalmi szexuális együttlét, csak álmodozás, vagy veszekedés, vita, simogatás...,sorolhatnám a végtelenségig. És mégsem vagytok boldogok, egyikőtök sem - se külön, se együtt.

Amit már nagyon sokat láttam, hogy a férfiak nem szakítanak véglegesen, a lányok döntik el, hogy meddig tart egy kapcsolat, és most úgy látom, ebben őrlődsz te is, mert nem szeretnél végleges döntést hozni. Sajnos az emberek nem mindig vállalják fel döntéseiket, és szeretik bebiztosítani magukat egy olyan kapcsolatban, ahol hagyja magát a másik fél, és jelen esetben nagyon úgy tűnik, te volnál ez a másik fél. Aki hagyja, hogy elhagyják, majd mégis visszatérjenek hozzá, amikor csak lehet. Te már rengeteg mindent elfogadtál, és időt adtál ennek a lánynak. Ha valóban kapcsolatra vágysz, akkor viszont tényleg le kell ezt a viszonyt ilyen formában zárni, nem rángathatsz bele egy harmadik felet, aki semmit nem fog érteni ebből az egész húzd meg - ereszd meg játékból.

És illúzió, hogy ti ideális pár vagytok, hisz nem is vagytok egy pár.

Tudod, hogy mi és miért jó vele, mit szeretsz benne, és neked mit tud nyújtani?
Ő tudja ezekre a kérdésekre a választ?

Érdemes ezeket végiggondolnotok, megbeszélnetek és őszintének lenni egymás felé.

Remélem, segítenek gondolataim,

Csókol a Facér Csajszi