Hogy működik a férfiagy?

Vágólapra másolva!
Bárcsak tudnák a nők férfiszemmel látni a világot, férfiaggyal gondolkodni néhány helyzetben! Addig, amíg erre nincs mód, inkább kérdezzünk meg egy pasit, hogy ő hogyan látja helyzetünket.
Vágólapra másolva!

Szia!

Szerinted mi járhat egy olyan férfi agyában, aki megél valakivel 8 évet, majd 8 év után úgy gondolja, mégis jobb lesz külön! Majd szakítás után 3 hónappal rájön, hogy mégis csak az a nő kell neki, kibékülnek, de 3 hónap együttlét után nem azt érzi, amit ilyenkor érezni kellene. Természetesen ezután szakítás következik. Megint eltelik egy fél év, a pasinak barátnője, majd menyasszonya lesz, de megint elkezdi "zaklatni" az exkedvesét, hogy most már biztosan érzi, hogy kihez is tartozik... Szóval nem értem!

Válaszod előre is köszönöm!

Drága!

Ez a pasi az oldás és kötés medencéjében sodródik ide-oda, faltól-falig, de nem tud kikötni egyik oldalon sem. Nem igazán tud dűlőre jutni saját magával, hogy mit is akar valójában. A 8 éve tartó kapcsolatba beleunt, szeretne onnan kiszakadni, új élményekre szomjazik, de amikor próbál kilépni a kapcsolatból, visszahúzza őt a szíve. Vagy a megszokás. Megy az érzelmi csiki-csuki, ami senkinek sem jó. Neki sem, de legfőképp az ex- és leendő partnernek. Az exbarátnő teljesen össze lehet zavarodva. Egy biztosnak hitt kapcsolatról először kiderül, hogy az nem műjködik, párja elhagyja, majd mikor már kezdené elfogadni a tényt, hogy vége, pasija mégis azt bizonygatja, nagyon is jó az a kapcsolat, csak tévedés volt a korábbi álláspontja. A barátnő megpróbál alkalmazkodni az új érzelmi szituációhoz, mikorra ez sikerülne, a pasi újabb hátraarcot csinál és elmegy. Majd mégis visszajönne. Azt hiszem, egy ilyen kapcsolat már helyrehozhatatlan. Ugyanis eltűnt belőle az egyik nagyon fontos dolog, a bizalom. Az exbarátnő egyszer még talán életre tudta kelteni magában az elpusztított bizalmat, de amikor azt is lerombolták. Ebből a törmelékből már nem lehet újjáépíteni a bizalmat. A pasi viszont valószínűleg még évekig képes lenne játszani ezt a 'húzd meg, ereszd meg' játékot. Pedig ez senkit nem visz közelebb a boldogsághoz, úgyhogy jó lenne tenni valamit annak érdekében, hogy abbahagyja az érzelmi bizonytalankodást. Szerintem - mivel a pasi láthatóan kevésbé képes rá - az exbarátnőnek kell erősnek, határozottnak és tántoríthatatlannak lennie. Nem lenne szabad bedőlnie a továbbiakban a pasi udvarlásainak. Határozottan ki kell állnia amellett, hogy ők szakítottak, és mostantól akármilyen fájdalmas, külön utakon járnak. És ezt be is kell tartania, illetve tartatnia a másik féllel. Az elején ez persze fájdalmasan nehéznek bizonyulhat, de ez az egyetlen módja, hogy mindketten kikerüljenek az érzelmi mókuskerékből.

Csókol, a Facér pasi