Három perc elég a szerelembe eséshez

Vágólapra másolva!
A "meglátni és megszeretni" mondás igazát támaszthatja alá egy amerikai kutatás, amely szerint három perc is elegendő ahhoz, hogy egy vadidegennel szerelembe essünk.
Vágólapra másolva!

A Pennsylvania Egyetem kutatói egy társkereső ügynökség 10 526 kliensének anonim válaszát áttanulmányozva arra a következtetésre jutottak, hogy az emberek villámgyorsan megérzik, ki a nekik rendelt partner, s ki nem.
A társkereső ügynökség ismerkedési estjein általában 25 hölgy és ugyanannyi úr vesz részt, s a jövendő pároknak általában három perc elegendő arra, hogy egymásra találjanak.
A végleges döntést azonban a hölgyek és urak csak az után hozzák meg, hogy beszédbe elegyedtek egymással. A kölcsönös vonzalom kialakulásában nem játszik túl nagy szerepet sem a felek érdeklődési köre, sem anyagi helyzete, de még a káros szokásaik sem.

A kutatást vezető Robert Kurzban professzor szerint a pároknak a randevún tanúsított viselkedése sokkal többet mond el a pszichológusoknak a vonzás és taszítás természetéről, mint a pácienseknek önmagukról és partnerükről adott jellemzése.
Ugyanakkor a tudós arra is rámutat, hogy e vizsgálat a rövid távú párkapcsolatokat célozta meg, így nem biztos, hogy végkövetkeztetései igazak egy hosszabban tartó viszonyra is.