A párom szeret flörtölni

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a flörtölés tulajdonképpen egy ártalmatlan viselkedési forma, a legtöbb párkapcsolatban problémát jelent. Az emberek sértőnek, saját személyük elleni támadásnak érzik a párjuk flörtölését másokkal, és legtöbbször persze féltékenyek lesznek. Azonban van rá mód, hogy kezeljük ezt a problémát, éspedig úgy, ha megpróbáljuk megérteni a flörtölései indítékait, okait és jelentéstartalmát.

Természetesen az lenne számunkra a legjobb, ha párunk egyáltalán nem flörtölne. Mindannyian szeretnénk különlegesnek érezni magunkat és abban a hitben élni, hogy mi vagyunk az egyetlenek, akit a partnerünk észrevesz. Az igazság azonban az, hogy kedvesünknek joga van nyitott szemmel járni, és észrevenni mindent és mindenkit maga körül, mint ahogy nekünk is jogunk van ehhez. Párkapcsolatban létezni nem jelentheti azt, birtokoljuk párunkat és megpróbáljuk a képünkre formálni módszeresen. Ezért olyan fontos, hogy az ismerkedési fázisban megismerjük személyiségét, viselkedési módjait és szokásait, még mielőtt hivatalosítanánk kapcsolatunkat.

Amit mindenképpen ki kell derítenünk egy "flörtölős" partner esetében, az az, hogy vajon mi lehet az oka kihívó viselkedésének. Lehet, hogy partnerünk egyszerűen erős önbizalommal rendelkező személyiség, és ezt flörtölésen keresztül próbálja öntudatlanul eljuttatni a hallgatósághoz - mint ahogyan azt nagyon sokan teszik. Ha ez a helyzet, akkor valószínűleg már rég tisztában vagyunk párunk hatalmas önbizalmával, de amint a kapcsolat intimebb lett, ezen tulajdonságát sem viseljük annyira könnyen, mint az elején. Ebben az esetben a legjobb, amit tehetünk, hogy felkeressük saját önbizalmunk háza táját, felerősítjük kicsit, hogy bizonytalanságérzetünk csökkenjen, és megtanuljuk elfogadni kedvesünk személyiségét a flörtöléssel együtt.

Az sem ritka - főként lányok esetében -, hogy azért flörtölnek, mert állandó kapcsolatukban nem kapnak elég elismerést, elég önbizalmat, figyelmet nem érzik magukat igazán "nőnek", éppen ezért könnyű flörtök által sok bókhoz és annál több önbizalomhoz jutnak.