A táncmeditáció - a harmónia egyik lépcsőfoka

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A tánc az emberi kommunikáció egyik olyan eszköze, amely fontos szerepet játszik az emberek közötti kapcsolatok kialakulásában. Régen talán sokrétűbb volt ez a funkciója, de bizonyos értelemben ma sokszor a szórakozásnak tekintett tánc ugyanazt a lehetőséget biztosítja, amit azelőtt. A tánc az egyetlen olyan tevékenység, amely harmóniát teremt test és lélek között. A táncmeditáció gyakorlatilag ezt az alapvető felismerést próbálja tudatosan átültetni a módszertenába.

Forrás: ORIGOForrás: ORIGO


A recept egyszerű: adott az ember harmónia vágya és a megfelelő zene. Az elegy mindenképpen ugyanahhoz vezet, öröm a fülnek, megnyugvás a léleknek, de mozgás nélkül kimarad a test mozgásigénye. Tánc nélkül, marad a ritmusra mozduló láb és a vágyakozás.

A tánc megteremti a hidat a test és a lélek között. Nemcsak más emberekkel kapcsol össze bennünket, hanem önmagunkkal is. Aki jól táncol, nagyobb önbizalommal mozog a világban. Az emberek már a mozgásukkal elárulják önmagukat. A tánc, a lelki fejlődésünk egyik fontos eleme, önmagunk egyik fontos darabja.

A tánc-meditáció-harmóniahttp://www.harmonet.hu/cikk.php3?rovat=70&alrovat=74&cikkid=2537&dire=lelekemelo&rovatnev=LélekemeloMeditációs gyakorlatok a lélek feltárásárahttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/apps_fokusz/display/index.html?termek.id=51476%26tag=1Tánc, tánc, tánchttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=7963

A tánc ünnep - a hétköznapoktól való elszakadás, ma is, mint korábban szinte bármikor elérhető számunkra. A tánc ugyanis öröm. Ezt az örömöt általában másokkal is megosztjuk. Táncolni általában együtt szoktunk, persze táncolhatunk egyedül is, de az valahogy nem ugyanaz. Gyakran tapasztalhatjuk, hogy ha jó a hangulata azoknak, akikkel együtt táncolunk, szinte átragad ránk a mozgás megmagyarázhatatlan öröme.