Nem vagyok az a férjhez menő típus

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGO"Harminc vagyok, második házasságomban élek. Az első véget ért, mert akkor még nem voltam elég felkészült, most pedig... ismét csapdában érzem magam. A bonyodalmat bonyolítva ráadásul egy régi szerelmem is megjelent, aki nagyszerű volt, és akit bolondul otthagytam. Mi történik velem? Miért nem tudok férjezetten élni?"- hangzik el számtalan párterápiás ülésen.

A párterapeuta pedig nem tehet mást, mint ekképp válaszol:

Azt mondja, "nem volt elég felkészült" az első házasságra, és hogy most, a másodikban ismét csapdában érzi magát. Lefordítva: Akkor nem volt felkészült, és valószínűleg még most sem az. Ha már két komoly kapcsolatban is azt érezte, hogy "csapdában van", akkor miért ne érezné ugyanezt a harmadikban, negyedikben és így tovább. Valószínűleg Ön nem képes megfelelni hosszú távú elkötelezettségeknek, hacsak nem igazít kicsit pszichológiai sminkjén. Az is lehet, hogy Ön még mindig nem akar időt és energiát szentelni arra, hogy működőképessé tegyen egy kapcsolatot, vagy olyan dolgot tett, ami aláásta a kapcsolat működőképességét, például félrelépett.

Tegye fel magának a következő kérdéseket:

- Azért fantáziál a csodás ex-barátról, mert vele szeretne kimenekülni a házasságból, vagy egyszerűen csak kiutat keres házasságából?

- Azt hiszi, hogy nem a megfelelő emberhez ment férjhez, vagy azt hiszi, hogy olyan elvei vannak a hosszú távú kapcsolatról, amik "aláígérnek" minden egyesülésnek, amint a mézeshetek fázison túl vannak?

- Mindez vajon tényleg azért van, mert Ön senki mellett nem képes elkötelezni magát?

Még keményebb kérdések:

- A megfutamodások és visszavonulók nagymestere, amint azt látja, hogy a dolgok komolyabbra fordulnak?

- Kapcsolatai mindig légcsavarszerű zuhanással értek véget?