Vendégünk lesz a Félrelépők kézikönyve szerzője

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A kötet tavalyi bemutatóján a szerző elmondta: bírói tapasztalata szerint a válóperek 30-50 százalékában felvetődik a félrelépés mint válóok.

Grád András könyve tabuk nélkül közelíti meg a jelenséget. A kötet első része a félrelépéshez vezető "veszélyforrásokkal" foglalkozik. Többek között kiderül az is, hogy a nemi élet zavarai, a szülők beteges kötődése gyermekükhöz vagy a házastársak egymás közötti játszmái nagy gyakorisággal vezetnek félrelépésekhez.

A második rész magukról a félrelépésekről szól: arról, hogy melyek azok a tipikus hibák, amelyek az érintettek lebukásához vezethetnek, de a szerző elemzi azt is, hogy ezek miként kerülhetők el. Grád András mindezeket az egyes félrelépési formánként veszi sorra.

A harmadik rész a beszédes Kockázatok és mellékhatások címet viseli. A volt bíró ebben a részben azokat a családjogi perekkel kapcsolatos ismereteket foglalja össze, amelyek jogi könyvekben nem szerepelnek. Fény derül a felek és a tanúk által sokszor tudattalanul alkalmazott, többé-kevésbé tisztességtelen módszerekre, valamint arra, hogy a válóperes bírók ezek ellen milyen trükkökkel védekeznek.