Álomfajták: homoerotikus, homoszexuális, leszbikus álmok

Vágólapra másolva!
Sokunkkal megtörtént már, hogy álmunkban velünk egynemű személlyel kerültünk erotikus, szexuális kapcsolatba. Felérbedve az álomból döbbenten gondoltunk arra, hogyan történhetett, hiszen a valóságban soha nem jutott eszünkbe ehhez hasonló. Van, aki ilyenkor komolyan elkezd gondolkodni a saját szexualitásán, mások igyekeznek minél hamarabb elfelejteni az egészet. De vajon milyen belső szükségletek húzódnak meg ezek mögött a homoerotikus képek, vágyak mögött? 
Vágólapra másolva!

Az erotikus, szexuális jellegű álmok (lásd e témát részletesebben egy korábbi írásunkban) egyik különös, speciális alfaját képezik a homoszexuális, homoerotikus, leszbikus álmok.

A homoerotika azonos nemű személy iránt érzett, illetve azonos nemű személy által keltett erős, erotikus, szexuális jellegű vonzódást, testi izgalmat jelent. A homoszexualitás fogalmában már - azonos neműek között - ténylegesen lezajlott szexuális közeledést, nemi aktust jelölünk.

Érdemes ezekre az álmokra kissé bővebben kitérni, mert a nappali tudatukban határozottan heteroszexuális beállítottságú emberek igencsak meglepődnek, amikor egy reggel felébredvén visszaemlékeznek arra, hogy azonos nemű barátnőjüket/barátjukat, kollegájukat ölelték az éjjel hevesen magukhoz, erőteljes erotikusan sistergő légkörben, sőt adott esetben test szintre is jutott a belső feszültség, azaz orgazmust is átéltek, esetleg fel is ébredtek erre.

Vannak, akik csak meglepődnek, vannak, akik döbbenetet, sőt undort éreznek a "történtektől", esetleg napokig kerülgetik éjszakai "szexpartnerüket", és ha mégis összefutnak a munkahelyi folyosón, igyekeznek kerülni a másik tekintetét.

Vannak olyanok, akik komolyan elgondolkoznak azon, hogy vajon nincs-e bennük valahol mélyen elrejtve ténylegesen vonzódás a másik nemhez. Az álmuk mintegy ösztönzi őket arra, hogy saját szexualitásukhoz való viszonyukat átgondolják.

Természetesen teljesen más az esetben egy-egy homoszexuális jellegű álom értelmezése, ha az álomgazda nappali tudatában és életében felvállalt, megélt biszexualitás, homoszexualitás található. Ez esetben a nappal átélt-megélt események lelki megemésztéséről, értékeléséről van szó, ugyanúgy, mint a heteroszexuálisok heteroszexuális jellegű álmaiban.