Vágólapra másolva!
Nemes Elvira, a sztársmink-pályázat második nyertese Catherine Zeta-Jones-sminket kért smink- és imázstervezőnktől, Lyn de Garától. Elvira haja egészen rövid és világosbarna, ezért kapott egy hosszú sötétbarna színű parókát, és persze szemeit is a díváéhoz hasonlóvá festettük.
Vágólapra másolva!

Elvira beszámolt arról, hogyan készült a Catherine Zeta-Jones smink:

Mivel az arcformám kerek, Lyn néhány sminktrükkel megváltoztatta, egy kicsit hosszúkássá varázsolta.

Sminkelésnél az első és egyben a leglényegesebb lépés a megfelelő alapozó kiválasztása, mert ha túl erős az alapozó, akkor maszkszerűen hat, ha meg túl világos, akkor nem fedi el az arcon lévő bőrhibákat.

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara

Elvira szép nagy szemeit csak még jobban kiemelte a fekete szemfesték




Hogy alapozás után a bőröm üdébb, fiatalosabb legyen, az orca részre egy kis "bőrfényesítő" krémet tettünk. Utána halvány lila porpúdert használtunk, amit nagy ecsettel, puha, laza mozdulatokkal kellett felvinni.

És itt következett az arcforma változtatása:

1. lépés a pirosítás. Ahhoz, hogy az arcom hosszúkásabbnak tűnjön, a pirosító felvitelét Lyn az arccsonton az orral egy irányban kezdte el, majdnem egész a fülemig, de nem egyenes vonalban, hogy megmaradjon a természetes hatás.
Utána fél árnyalattal sötétebb porpúdert vitt föl közvetlen a fültőtől az arcon lefelé, ugyancsak a hosszabbítás miatt.

2. lépés a szemöldök meghosszabbítása, amelynek az ívét feketésbarnás szemöldökceruzával kellett kicsit magasabbra húzni, ami megváltoztatta az arcformát.

3. lépés a szem kifestése. Először a teljes szemhéjra bronz- és barackszínű kevert szemhéjfestéket tettünk, utána vastag fekete kontúrt húztunk alul-felül teljes hosszában. Ezután egy vékonyabb ecsettel összemostuk, hogy ne legyen olyan erős a kontúrja. Szürkés padlizsán szemfestékkel árnyékoltuk a szemzug felőli résznél, majd elmostuk. Ezután jött a szempilla spirál használata.

4. lépés az ajkak kialakítása. Az ajkak ívét barnás bordó szájkontúrral húztuk ki. A szájfény barnásrózsaszín volt.

Sminkelés után következett a ruhapróba. Három ruhát próbáltam: az első egy piros, pántos, testhez simuló ruha volt, amit szexis látvány eléréséhez használtunk. A második egy spanyol, egzotikus jellegű ruha volt, ezzel akartuk bemutatni, hogy egy sminkkel kétfajta imázst lehet kialakítani.

Nyerj smink- és imázstanfolyamot!

Minden hónapban egy kedves olvasónk megnyerheti azt a lehetőséget, hogy részt vegyen Lyn de Gara átváltoztató tanfolyamán. A jelentkező hölgyek között kisorsolunk egy ingyenes smink és imázs tanfolyamra szóló belépőt. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy, az alábbi adatokat tartalmazó jelentkezést - egy nem túl régi fotót mellékelve - e-mailben elküldeni Lyn de Gara címére: [email protected]

A szükséges adatok: név, telefonszám, e-mail cím, kor, rövid leírás arról, hogy miért jelentkezik a tanfolyamra, mit vár tőle, és milyen változást vár a tanfolyamtól (esetleg; milyen alkalomra szeretne sminket, öltözködési tippeket). A levél mellé kérünk csatolni egy nem túl régi portréfotót (jpg/jpeg formátumban).
A havi sorsoláson nyertes olvasónkkal a tanfolyam után interjút készítünk, és természetesen a változás előtti, utáni fotóját is bemutatjuk.

A jelentkező olvasó pályázata beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy fotóit az [origo] Női lapozó rovatában közöljük, és vállalja, hogy "átváltozásának" élményét megosztja az olvasókkal.
A jelentkező által megadott személyes adatokat (név, e-mail cím, adatok) szigorúan bizalmasan kezeljük, a tanfolyam meghirdetőin kívül másnak át nem adjuk.

A nyertesek átváltozásáról készült fotókat és a velük készített interjút a következő oldalakon találjátok:
Első nyertesünk Farkas Hajnal.
Második nyertesünk Wéber Mónika.
Harmadik nyertesünk Takács Marika.
Negyedik nyertesünk Mészáros Marianna.
Ötödik nyertesünk Vankó Gabriella.
A szingli-pályázat nyertese: Bagi Éva
Hatodik nyertesünk Demmel Tímea
Hetedik nyertesünk: Bátonyi Zsuzsanna és lánya, Ágnes
Nyolcadik nyertesünk: Bodrogi Lilla
Kilencedik nyertesünk Varga Gabriella
Tizedik nyertesünk: Farkas Edit
Tizenegyedik nyertesünk: Reiner Zsuzsanna
Tizenkettedik nyertesünk: Hegedűs Nelly
Tizenharmadik nyertesünk: Fehér Hajnalka
Tizennegyedik nyertesünk: Sóron Ildikó