Sikeres és botrányos: Kate Moss

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Első munkáját az angol The Face magazintól kapta, a címlapon jelent meg egy toplessképpel, és persze azóta is folytatatja a modellkedést. Kate Moss rengeteg címlapfotóval jelent meg, többek között olyan neves magazinokban, mint az amerikai Harper's Bazaar, az angol Elle, The Face és a Vogue. Ez utóbbi nemcsak Angliában jelent meg, hanem Ausztráliában, Braziliában, az Egyesült Államokban és Olaszországban is.

Ha valaki esetleg nem ismerné a magazinok címlapjairól, a reklámokban biztos találkozott már vele. Kate Moss Calvin Klein állandó modellje lett, ő volt a Obsession parfüm reklámarca. Számos olyan neves divattervező ruháit mutatta be a kifutón, mint Versace, Chanel és Calvin Klein. Kate Moss nemcsak a magazinok és kifutók világába pillanthatott bele, szerepet kapott számos reklám-, illetve tévéfilmben is: a BBC egyik vígjáték sorozatában, az MTV Divatosan harsány című műsorában például.

A többi szupermodellhez hasonlóan - akárcsak Linda Evangelista és Helena Christensen - ő is megjelent több videoklipben. Szerepelt Johnny Cash Delia's Gone, Primal Scream Kowalski és Elton John The Way You Look Tonight című dalainak a klipjeiben. Kate Moss története címmel könyvet jelentetett meg, melyben kedvenc képeinek a kollekciója látható. 1996-ban átvehette Az év modellje-díjat. Kate Moss, a '90-es évek egyik legsikeresebb és legbotrányosabb modellje naponta körülbelül 10 000 dollárt keres.

Forrás: EPA


Habár Kate karrierje irigylésre méltó, magánélete már annál kevésbé tűnik annak. Rendszeres drog- és alkoholfogyasztása miatt sokszor keveredett már bajba. Miután megszülte kislányát, Lilát, új életet kezdett: beköltözött egy klinikára, hogy rendbe hozza életét és kigyógyuljon drog- és alkoholfüggőségéből.

Noha Kate élete elég viharos volt, mostanában a legfontosabb számára a kislánya, és igyekszik a legtöbb idejét vele tölteni és anyaként is megállni a helyét.