Ragyogj ki a szemüveged mögül!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
A Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázstanácsadó, Lyn de Gara hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Szeretnél hozzád illő sminket vagy frizurát? Lyn de Gara szeptemberi és tini lányoknak szóló akciós tanfolyamai

Ma már vannak olyan speciális szemüvegek és segédeszközök, melyek a rosszul látók számára is megkönnyítik a sminkelést. A lehajtható keretek például lehetővé teszik, hogy amíg az egyik szemünket festjük, a másik előtt dioptriás lencse legyen. A nagyítótükröknek is jó hasznát vehetjük sminkeléskor.

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara

Távollátók

A távollátók szemüveglencséje általában nagyítja a szemet, ezért csak diszkréten sminkeljük. A túl élénk, harsány színek helyett használjunk semleges, természetes árnyalatokat, melyek nem nyomják el a szem eredeti színét. A szemceruzával is csínján kell bánni: a felső és alsó szemhéjnak csak a külső harmadát húzzuk ki, de soha ne feketével! A szempillafestéket két vékony rétegben kenjük föl. Ha dúsító spirált használunk, egy réteg is elég. A szemöldököt naponta szedjük, mert a szemüveg felnagyítja a hibáit!

Rövidlátók

A rövidlátók gyakran kapnak olyan lencsét, amely kicsinyíti a szemet, ezért sminkeléskor arra kell törekedniük, hogy optikailag nagyítsák, kihangsúlyozzák. Halvány, gyöngyházfényű szemfestékek helyett használjunk mély, természetes árnyalatokat. A felső szemhéj külső felét és az alsó külső harmadát húzzuk ki szemceruzával. Soha ne rajzoljuk körbe teljesen, mert az kicsinyíti a szemet. Hangsúlyozzuk a szemöldök vonalát! Ha túl halvány, keféljük át az eredetinél legalább két árnyalattal sötétebb szemhéjpúderrel. Szemöldökünket ne festessük "egyenfeketére", mert markánssá teheti arcunkat, ráadásul öregít is. Szempillánkat könnyed mozdulatokkal fessük be, ügyelve arra, hogy a festék ne csomósodjon össze.

Mind a rövid-, mind a távollátóknak azt tanácsolom, hogy ne rakjanak fel túl sok pirosítót. A rúzs vagy a szájfény színe és árnyalata harmonikusan illeszkedjen az arc és a szem színéhez.

Az igényes nő arra használja szemüvegét, hogy kiragyogjon mögüle!

Nyerj smink- és imázstanfolyamot!

Minden hónapban egy kedves olvasónk megnyerheti azt a lehetőséget, hogy részt vegyen Lyn de Gara átváltoztató tanfolyamán. A jelentkező hölgyek között kisorsolunk egy ingyenes smink- és imázstanfolyamra szóló belépőt. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy, az alábbi adatokat tartalmazó jelentkezést - egy nem túl régi fotót mellékelve - e-mailben elküldeni Lyn de Gara címére: [email protected]

A szükséges adatok: név, telefonszám, e-mail cím, kor, rövid leírás arról, hogy miért jelentkezik a tanfolyamra, mit vár tőle és milyen változást vár a tanfolyamtól (esetleg milyen alkalomra szeretne sminket, öltözködési tippeket). A levél mellé kérünk csatolni egy nem túl régi portréfotót (jpg/jpeg formátumban). A havi sorsoláson nyertes olvasónkkal a tanfolyam után interjút készítünk, és természetesen a változás előtti, utáni fotóját is bemutatjuk.

A jelentkező olvasó pályázata beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy fotóit az [origo] Női lapozó rovatában közöljük, és vállalja, hogy "átváltozásának" élményét megosztja az olvasókkal. A jelentkező által megadott személyes adatokat (név, e-mail cím, adatok) szigorúan bizalmasan kezeljük, a tanfolyam meghirdetőin kívül másnak át nem adjuk.

Ők már megtalálták a stílusukat Lynnel:
Első
nyertesünk Farkas Hajnal.
Második nyertesünk Wéber Mónika.
Harmadik nyertesünk Takács Marika.
Negyedik nyertesünk Mészáros Marianna.
Ötödik nyertesünk Vankó Gabriella.
A szingli-pályázat nyertese Bagi Éva
Hatodik nyertesünk Demmel Tímea