Szemüveges - azaz különleges

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
A Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázstanácsadó, Lyn de Gara hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Szeretnél hozzád illő sminket vagy frizurát? Lyn de Gara szeptemberi és tini lányoknak szóló akciós tanfolyamai

A bátrabbak választhatnak különböző színű és fazonú szemüveget hétköznapra és alkalomra, sportoláshoz és csábításhoz. Aki megelégszik egyetlen darabbal, annak sem árt beszerezni egy pótszemüveget!

Válasszunk semleges árnyalatot: füstös szürkét, középkéket vagy olivazöldet, mely minden ruhához jól áll. A keret megválasztásánál figyelembe kell vennünk arcunk formáját, szemünk távolságát és orrunk méretét.

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara
Adrienn smink nélkül, arcformájához nem illő napszemüvegbenSminkkel és a kerek arcformát ellensúlyozó szögletes szemüveggel


Arcforma

Olyan keretet válasszunk, amely arcunk formáját kiegészíti vagy azzal ellentétes. Az arcunkkal azonos formájú szemüveg nem előnyös. A szögletes szemüveg például szélesíti a szögletes arcot, és túl komor lesz tőle a tekintetünk.

- Keskeny archoz legjobban a szögletes vagy kerek formák illenek, amelyek az arccsonton túlnyúlnak, és így ellensúlyozzák az állkapocs szélességét.
- Szögletes archoz a kerek és a lekerekített sarkú, nem túl nagy keretek illenek.
- Kerek archoz válasszunk szögletes keretet, mely határozottá teszi az arcot, de ne legyen szélesebb az arccsontnál!
- Szív alakú archoz kerek vagy ovális változatok illenek, melyek nem nyúlnak túl az arccsonton.
- Ovális archoz olyan szemüveg illik, amely az arc legszélesebb pontjánál nem szélesebb.

Szemtávolság

Távol ülő szemek esetén válasszunk sötétebb, szélesebb nyerget, mely közelebb ülőnek mutatja szemeinket.

A közel ülő szemek közti távolságot optikailag növelhetjük, ha világos vagy keskeny nyereggel ellátott szemüveget választunk.

Orrméret

Az alacsony vagy sötét nyereg rövidíti a hosszú orrot, a túl pisze orrhoz viszont a magas vagy világos nyereg illik a legjobban.