Tévhitek a divat világából

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Az egzotikus, Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázstanácsadó, Lyn de Gara egyenesen a napfényes Kaliforniából érkezett Magyarországra, és hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Ismerkedjen meg Lyn de Gara személyre szóló programjával! Szingliknek külön figyelem!


Forrás: Lyn de Gara"A kék színt zölddel, a pirosat narancssárgával nem lehet hordani"

Nem igaz! A kék és a zöld szín rokon színkombináció, hiszen mindkettőben megvan a kék szín. A narancssárga-pirosnál ugyanez a helyzet, itt is mindkettőben megvan a piros.

Igaz, hogy ez utóbbi hatása drámai, és bizony nem veheti fel akárki: személyiség kell hozzá. Ha visszahúzódó és szégyenlős vagy, akkor talán túl kihívónak találják rajtad ezt a színkombinációt, ám, ha személyiséged is tüzes, temperamentumos és harsány, akkor nyugodt szívvel viselheted.

"A lötyögő ruhák vékonyabbá tesznek"

Ne áltasd magad, hogy a sátorszerű, hatalmas ruhákban majd vékonyabbnak látszol! Minden ilyen próbálkozásnál pont az ellenkező hatást fogod elérni, mint amit szeretnél. Az extrém méretű - túl lötyögő vagy túl bő - ruhák, a takargatni kívánt kilókat sokkal inkább kihangsúlyozzák, és cseppet sem leplezik. A takargatás helyett hangsúlyozd ki a szép, neked is tetsző testrészeidet!

Forrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de GaraForrás: Lyn de Gara
A trendi fekete-fehérA lötyögős ruha kiemeli a hibákatMintás ruhát bárki felvehet


"A teltebb lányok nem hordhatnak mintás ruhát"

Nem igaz! A megfelelő mintás ruha kiegyenlítheti az arányokat. Csak éppen ajánlatos elkerülnöd az extrém mintákat. Ez azt jelenti, hogy ha vékonyabb vagy súlyosabb vagy az átlagnál, ne viselj hatalmas, rikító színű és feltűnően nagy kockás vagy apró virágmintás ruhát. De nyugodtan felvehetsz közepes méretű mintákkal díszített felsőt vagy szoknyát, csak arra vigyázz, hogy ne legyen túlságosan harsány. A szezon trendi mintadivatja: a kézzel rajzolt vonalas minták és a merész, kéttónusú csíkok.

"A fekete szín mindenhez illik"

Nem igaz! A fekete nagyon jól mutat ugyan a sötét és a természetes színek mellett, de ne gondoljuk, hogy bármivel hordható. Ha például pasztellszínekkel szeretnéd felvenni, akkor a hatás lágyabb lesz. Ha a feketét egy fekete ruhával párosítod, a hatás valószínűleg szigorú lesz. A fekete-fehér blúz kombináció azonban igazán trendi lehet. A fekete nagyon jól jöhet abban az esetben is, ha bármelyik testrészedet vékonyabbnak szeretnéd feltüntetni. Fontos, hogy mindig ott hordjuk a feketét, amelyik testrészedet karcsúsítani szeretnéd.

Forrás: Lyn de Gara"A divattervezők ruhái jobb minőségűek és értékesebbek"

A kabátok és az estélyi ruhák esetében legtöbbször megéri több pénzt költeni, mert tökéletesen jól szabottak és remekül tervezettek. De a többi ruhát megvehetjük olcsóbban is az utcai üzletekből.

Ha egy farmert megvehetsz olcsóbban, akkor miért kellene kiadni érte tízezreket, ha egyszer ugyanazt kapod, csak márkajelzés nélkül?

A fő a jó ízlés. Ha ez megvan, akkor bármilyen ruhát kiválaszthatsz, jól fogsz kinézni - a lényeg, hogy ne dőlj be a márkajelzéseknek és a reklámhadjáratnak.

Forrás: Lyn de Gara"Nincs semmim, amit felvehetnék"

Dehogy nincs, csak elfelejtkeztél róla! Vedd csak elő a szekrény mélyére dugott limlomos zsákokat, amibe begyűrted a régi ruháidat, és válogass! Minimum három elfelejtett kedvenc ruhadarabodat fogod viszontlátni, amelyeknek sürgősen levegőzni támad majd kedvük. Ki ne dobd addig, amíg fel nem próbáltad!

Nézz szét a legújabb magazinokban, milyen formában térnek vissza a régi korok divatjai. A vastagabb anyagból készült nyári miniszoknyádat hordhatod télen is, csak húzz hozzá vastag harisnyát és magas szárú csizmát.

Szeretnél Te is változtatni?
Szeretnél Te is tudatosan öltözködni, sminkelni? Éppen itt az ideje megtudni, milyen módon fejezheted ki leginkább személyiséged? Lehet, hogy éppen Te vagy a következő szerencsés!

Minden hónapban egy kedves olvasónk megnyerheti azt a lehetőséget, hogy részt vegyen Lyn de Gara átváltoztató-tanfolyamán. A jelentkező hölgyek között kisorsolunk egy ingyenes smink- és imázstanfolyamra szóló belépőt. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy, az alábbi adatokat tartalmazó jelentkezést - egy nem túl régi fotót mellékelve - e-mailben elküldeni Lyn de Gara címére: lyndegara@axelero.hu

A szükséges adatok: név, telefonszám, e-mail cím, kor, rövid leírás arról, hogy miért jelentkezel a tanfolyamra, milyen változást vársz a tanfolyamtól (esetleg: milyen alkalomra szeretnél sminket, öltözködési tippeket). A levél mellé kérünk csatolni egy nem túl régi portréfotót (jpg/jpeg formátumban).
A havi sorsoláson nyertes olvasónkkal a tanfolyam után interjút készítünk, és természetesen a változás előtti, utáni fotóját is bemutatjuk.

A jelentkező olvasó pályázata beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy fotóit az [origo] Női lapozó rovatában közöljük, és vállalja, hogy "átváltozásának" élményét megosztja az olvasókkal.
A jelentkező által megadott személyes adatokat (név, e-mail cím, adatok) szigorúan bizalmasan kezeljük, a tanfolyam meghirdetőin kívül másnak át nem adjuk.