Spagettis padlizsántekercs

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

2 db padlizsán, 30 dkg spagetti, 6 evőkanál extra szűz olívaolaj, 10 szem paradicsom, 1 teáskanál szárított bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, 2 ág kakukkfű, 1,5 dl tejszín, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt, só, darált bors

Elkészítése:

Mossuk meg jól a padlizsánokat, kocsányos szárát vágjuk le, majd szeleteljük fel hosszában fél centis szeletekre. Az első és az utolsó szeletet vágjuk apró kockákra, a nagyobbakat terítsük szét az asztalon és enyhén hintsük meg sóval.

Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd tegyünk bele a besózott padlizsánszeletekből. Mindkét oldalát erős lángon süssük három percig, míg szépen meg nem pirul.

Egy másik serpenyőben csorgassunk négy evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele az összezúzott fokhagymát és pár percig hevítsük, míg a fokhagyma sülni nem kezd. adjuk hozzá a felkockázott padlizsánvégeket, daráljunk rá a borsót, tépkedjünk rá kakukkfűleveleket és hintsük meg bazsalikommal. Ha a padlizsán már kezd sülni, tegyük hozzá a meghámozott és felkockázott friss paradicsomot, ízesítsük sóval, és közepes lángon főzzük 5-6 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Főzzük ki sós vízben a spagettit, majd keverjük össze a padlizsános paradicsomszósszal. A szószból pár evőkanálnyit hagyjunk meg.

Kezünkkel hajtsunk össze egy maréknyi paradicsomos spagettit, majd tegyük a megsült padlizsánszelet közepére. Tegyük sorjában egymás mellé egy olívaolajjal kikent tűzálló sütőedénybe. Tetejére kanalazzunk a paradicsomszószból, locsoljuk meg tejszínnel, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.

Tegyük forró sütőbe, ahol 150 fokon, 30 perc alatt pirosra sül.