Zelleres sárgaborsóleves kolbásszal

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
20 dkg sárgaborsó, 15 dkg füstölt kolbász, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 szál angol zeller, 1 ág kakukkfű, só, darált bors, fél zöldségleves kocka, 2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy fazékban, majd tegyük bele a finomra összevágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.

Pár perc pirítás után öntsük hozzá a jól megmosott sárgaborsót, és öntsük fel legalább két liter vízzel. Várjuk meg, míg felforr, utána vegyük vissza a lángot. Fűszerezzük a levest kakukkfűlevéllel, kevés darált borssal, ízesítsük sóval és a leveskockával.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Szeleteljük fel az alaposan megmosott zellerszárat, majd azt is tegyük a készülő leveshez. Főzzük addig, míg a sárgaborsó meg nem puhul, majd vegyük le a tűzről és a bekapcsolt merülő mixerrel kavarjunk bele.

Nem kell teljesen pürésíteni, elég ha a leves tartalmának egy része zúzódik össze. Helyezzük vissza a tűzre, tegyük hozzá a felkarikázott füstölt kolbászt, majd forraljunk rajta még egyet.