Grillezett csirkemellek almás céklasalátával

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 db csirkemell filé, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 db savanykás alma, 2 db közepes méretű cékla, fél citrom leve, 2 evőkanál vörösborecet, só, darált bors, 1 maréknyi ruccola saláta, 1 teáskanál mexikói fűszerkeverék

Elkészítése:
Tegyük egymás mellé a csirkemelleket, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és enyhén sózzuk meg. Fedjük be fóliával, és sütésig tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst.

Míg a hús pihen, készítsük el a céklasalátát: hámozzuk meg a nyers céklákat és az almát, majd éles, vékonyszálú reszelőn gyaluljuk le, vagy metéljük vékony csíkokra. Tegyük egy nagy tálba, csorgassuk meg kevés olívaolajjal, citromlével és az ecettel. Daráljunk rá borsot és hintsük meg sóval, majd keverjük jól össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a befűszerezett csirkehúst, és közepes hőfokon mindkét oldalát süssük pirosra. Hogy biztosak legyünk a csirkemell teljes átsüléséről, serpenyővel együtt tegyük forró, 160 fokos sütőbe, ahol 10 perc alatt készre süthetjük.

Tálaljunk nagy tányérra keveset a ruccolából, tetejére halmozzunk a céklasalátából, majd mellé helyezzük a felszeletelt csirkemellet. A saláta tetejét pirított dióval is megszórhatjuk.