Kókuszos csirkemell

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2-3 db csirkemell filé, 2 tojás fehérje, 1 csomag kókuszreszelék, 2 evőkanál olívaolaj, 1 ág bazsalikomlevél, só, darált bors

Elkészítése:
Vágjuk három darabba a csirkemell filéket, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Daráljunk rá borsot, enyhén szórjuk meg sóval, és fűszerezzük összevágott bazsalikomlevelekkel. Pár órára tegyük hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a csirkehúst.

Öntsük a tojásfehérjét egy kis tálba, villával verjük fel kissé, majd forgassuk meg benne a befűszerezett csirkemelleket. Szórjuk a kókuszreszeléket egy nagyobb tálba, és hempergessük meg benne a tojásos húsokat, majd kezünkkel kisé nyomkodjuk rá a kókuszreszeléket.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Borítunk egy ív sütőpapírt egy sütőlapra, majd tegyük egymás mell a kókuszba meghempergetett húsdarabokat. Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük 20-25 percen keresztül.

Ha elkészült, vágjuk kétfelé a kókuszos csirkemelleket, tálaljuk mellé krumplipürét és fűszeres savanyúságot.