Birsalmás Yorkshire puding

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 evőkanál vaj, 15 dkg barnacukor, 2 db birsalma, 2 db tojás, 15 dkg liszt, 2 dl tej, 2 evőkanál étolaj, csipetnyi só

Elkészítése:
Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, majd szórjuk hozzá a cukor kétharmadát. Tegyük bele a meghámozott és vékony darabokra felvágott birsalmát. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a cukor barnulni nem kezd, és szépen bevonja a megpárolódott birsalmadarabokat. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kissé kihűlni.

Egy keverőtálba üssük a tojások fehérjét, majd habverővel verjük fel nem túl kemény habbá. Szórjuk bele a maradék, öt deka cukrot, a tojások sárgáját, jól verjük fel ismét, adjuk hozzá a lisztet, tejet, csipetnyi sót, majd az egészet keverjük simára.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Csorgassunk pár csepp étolajat muffin sütőformákba, majd töltsük meg félig a puding tésztájával. Kanalazzunk a tetejére a megpárolt birsalmából, és az egészet süssük meg forró, 200 fokos sütőben. A sütési ideje körülbelül 15 perc, ez idő alatt a sütőt nem szabad kinyitni, mert könnyen összeeshet.

Ha elkészült, tálaljuk vaníliafagylalttal. Különleges köret is lehet vadhúsokból készült raguk mellé.