Hozzávalók:
4-6 db kaliforniai paprika, 1 pohár rizs, 1 szál sárgarépa, 1 db tojássárgája, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1-2 szál friss bazsalikom, 10 dkg csiperkegomba, 2-3 evőkanál olívaolaj, 1 db fokhagymás fűszerkocka, reszelt parmezán sajt, só, darált bors
Elkészítése:
Öntsünk egy kisebb lábasba kevés olívaolajat, tegyük bele a rizst, majd állandóan kevergetve forrósítsuk fel. Mielőtt felöntenénk forró vízzel, adjuk hozzá a lereszelt sárgarépát, majd pároljuk együtt egy-két percig.
Öntsük fel másfélszeres mennyiségű forró vízzel, ízesítsük a sóval és a fűszerkockával, takarjuk be fedővel, és pároljuk készre.
Egy serpenyőben, egy evőkanálnyi olívaolajon pirítsuk le a felszeletelt gombát, fűszerezzük összetépkedett bazsalikomlevéllel és összevágott petrezselyemzölddel.
Keverjük össze a rizst tojás sárgájával, a megpárolt gombával és a reszelt parmezánnal.
A paprikákat a csumájánál vágjuk be, majd magházával együtt távolítsuk el. Tegyük olajjal kikent tűzálló tálba, töltsük meg a rizses töltelékkel, tetejére szórhatunk még a parmezánból.
Öntsünk alá kevés vizet, majd fedjük be alufóliával, és forrós sütőben pároljuk 35-40 percig.