Csirkemellel töltött paprika kapormártással

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre különleges finomságokat ajánl oldalainkon. Ma egy csirkés fogást mutat be.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók: 8 db kisebb méretű színes pritamin paprika, 50 dkg darált csirkemell, 3 db zsemle, 2 dl tejszín, őrölt fehérbors, só, őrölt szerecsendió, 1 csokor kapor, 1 evőkanál margarin, egy db leveskocka, 1 pohár tejföl

A paprikák tetejét csumájuknál vágjuk le, magházukat távolítsuk el, és az ereket is kaparjuk ki. Tegyük margarinnal kikent tűzálló tálba.

A darált csirkemellet tegyük tálba, adjuk hozzá a hideg vízbe beáztatott és kicsavart zsemléket, az összevágott kaprot. Sóval, kevéske őrölt szerecsendióval és őrölt fehérborssal fűszerezzük. Öntsük hozzá a tejszínt, és jól dolgozzuk össze. A kapros töltelékkel púposan töltsük meg a kivájt paprikákat, tetejükre egy-egy kanál tejfölt csorgassunk.

A leveskockát oldjuk fel fél liter melegvízben, majd öntsük a paprikák alá. Előmelegített sütőben fóliával lefedve, 160 fokon pároljuk 35-40 percig. Ha eltelt az idő, vegyük le a fóliát, és további 10 percig süssük még.

Egy-egy paprikát tálaljunk egy nagy tányérra, melléje kapormártást csorgassunk, és rizst kínáljunk körítésnek.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


A kapormártás elkészítése

Egy kis lábasban forrósítsunk fel két evőkanál vajat, adjunk hozzá 2 evőkanál lisztet, keverjük jól össze, majd engedjük fel 3 dl meleg tejjel. Ha szükségesnek látjuk, még hígíthatjuk tejjel. Ízesítsük sóval, összevágott kaporral, kevéske őrölt fehérborssal. Egy dl tejszín hozzáforralásával még krémesebbé tehetjük.